K1 i Boks

Danny Garcia pobjedom se vratio u ring nakon godinu i pol te otkrio: ‘Borio sam se s depresijom‘

Jose Benavidez Jr. vs. Danny Garcia

 Adam Hunger/Getty images/Profimedia
Iskusni 34-godišnji američki boksač odradio je kvalitetan nastup protiv Josea Benavideza Jr.-a

U sjeni sinoćnjeg UFC 277 eventa ostala je zanimljiva boksačka priredba održana u Brooklynu. Danny Garcia (36-3-0 uoči meča) i Jose Benavidez Jr. (27-1-1 uoči meča) obračunali su se u borbi super-velter kategorije (154 ‘lbs‘).

34-godišnji Garcia višestruki je svjetski prvak u dvama težinskim kategorijama, ali u ovaj meč ušao je bez ikakvih titula jer ih je krajem 2020. godine izgubio u meču protiv Errola Spencea Jr.-a. Što se Benavideza tiče, on je tražio povratak pobjedama nakon što je u posljednja dva nastupa upisao poraz (vs. Terence Crawford) i neriješeni ishod protiv Francisca Emanuela Torresa.

Nažalost po Benavideza, njegov niz bez pobjede dodatno se produljio, a Garcia ga je porazio većinskom odlukom sudaca. Mirni i staloženi Garcia pokazao je visoku razinu defanzive, a dobro je kontrirao napade protivnika, najčešće udarcima desnicom. Dva suca bodovala su ovaj meč u korist Garcije (116-112, 117-111), a jedan sudac smatra da je ovaj meč trebao završiti neriješenim ishodom (114-114).

Garcia se tako pobjednički vratio u ring nakon što se nije borio od 12. mjeseca 2020. godine. Tada ga je porazio spomenuti Spence koji je trenutno jedan od najboljih boksača uopće, a Garcia je trebao pauzu nakon tog meča.

‘‘Uzeo sam pauzu. Prolazio sam kroz neke mentalne probleme. Osjećao sam tamu i prošao sam kroz određenu anksioznost i depresiju. Dao sam sve od sebe da ostanem snažan. Zato sam pauzirao, a taj teret nosio sam godinu i pol. Znam da je jedini način da mi bude bolje taj da se borim i pobijedim. Ja sam borac, to je ono što radim i volim. Ako se borite s anksioznošću i depresijom, onda morate i preći preko njih. To sam ja učinio večeras i dao sam sve od sebe.‘‘, otkrio je Garcia koji se tako pridružio MMA borcu Paddyju Pimblettu koji je proteklog vikenda progovorio o mentalnom zdravlju te je pozvao muškarce da istupe i da porazgovaraju s nekim ako imaju takvih problema.

Što se Benavideza tiče, on pobjedu čeka od šestog mjeseca 2018. godine. Činjenica je da je gubio od jako dobrih boksača, a niti sinoć nije ostavio loš dojam. Ipak, to nije bilo dovoljno da napokon upiše novu pobjedu.

‘‘Zadovoljan sam svojim nastupom. Mislim da sam odradio dobar posao, a moglo bi se reći da smo se borili u njegovom dvorištu. Borio sam se s jednim od najboljih, a primio sam njegove udarce kao da nisu ništa. Iskreno mislim da sam trebao pobijediti, ali tako je, kako je. Neću dopustiti da me ovo obeshrabri. Poraz vas može učiniti jačim, a ja sam sretan što sam ovdje i što se mogu boriti u Barclays Centeru.‘‘, poručio je poraženi Benavidez.

Prema statistici CompuBoxa, Garcia je pogodio 116 udaraca više nego njegov protivnik (233-117).

Na istom eventu publika je svjedočila još jednom zvučnom meču. Ali Eren Demirezen (17-1, 12 KO) i Adam Kownacki (20-3, 15 KO) obračunali su se u teškoj kategoriji, a nakon deset rundi borbe, slavio je turski boksač, jednoglasnom odlukom sudaca (96-94, 97-93, 97-93).

Poljskom teškašu ovo je treći poraz zaredom nakon što ga je Robert Helenius nokautirao dvaput zaredom, dok je Demirezen upisao šestu pobjedu u nizu. Jedini poraz turskom teškašu priuštio je Efe Ajagba u sedmom mjesecu 2019. godine.

Linker
18. travanj 2024 18:52