K1 i Boks

‘Svojim sam očima vidio kako Joshua može biti slomljen, a Ngannou ima srce, bradu i ogromnu moć u rukama‘

Anthony Joshua i Francis Ngannou

 DANIEL LEAL/AFP/PROFIMEDIA Daniel Leal/afp/profimedia
Javier Mendez smatra kako će ‘Predator‘ imati što za reći u okršaju s bivšim dvostrukim svjetskim prvakom

Svega četiri dana dijele nas od boksačkog meča između Anthonyja Joshue i Francisa Ngannoua u Rijadu (Kingdom Arena), a sukladno tome, medijskim prostorom višestruko se množe analize i prognoze povezane s njihovim okršajem. Svoje su viđenje prethodno iznijeli brojni akteri sa svjetske borilačke scene, a među posljednjima je to učinio Javier Mendez.

Ugledni MMA trener pridružio se onom taboru koji smatra kako Ngannou ima što za reći u ringu s nekadašnjim dvostrukim prvakom svijeta, ističući, pritom, kako šanse kamerunskog nokautera vidi u njegovoj snazi, hrabrosti i srčanosti, odnosno u Joshuinoj nerijetko osporavanoj psihi.

"Joshua, po mom mišljenju, može biti psihički slomljen. Vidio sam to, vidio sam vlastitim očima ono što ja doživljavam kao mentalni slom. Mislim li da Ngannou ima šanse s tehničkog aspekta? Ne, ali s aspekta snage? Da. Aspekta srca i hrabrosti? Da jer Ngannou ima veliku hrabrost, sjajnu bradu i ogromnu moć u rukama", istaknuo je Mendez u posljednjoj epizodi svog "podcasta".

Podsjetimo, okršaj Joshue i Ngannoua (na deset rundi) predvodit će boksačku priredbu koja će se 8. ožujka održati u Rijadu (Kingdom Arena). U sunaslovnoj borbi večeri snage će odmjeriti Joseph Parker i Zhilei Zhang, a pobjedniku će pripasti privremena WBO teškaška titula, odnosno status obaveznog izazivača te federacije.

Linker
27. travanj 2024 08:00