K1 i Boks

Teofimo Lopez je ponovno na tronu! Svladao Josha Taylora i uzeo mu WBO pojas u super lakoj kategoriji

 Teofimo Lopez Jr. 

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Nakon pobjede je rekao kako je on sam svoj najgori kritičar, ali je i pitao gledatelje ima li još to u sebi

Jutros rano smo svjedočili odličnom meču u super lakoj kategoriji između Josha Taylora i Teofima Lopeza. Boksači su prije meča najavljivali svašta, no gledali smo 12 odličnih rundi za WBO titulu u super lakoj kategoriji. Iako niti jedan nije ispunio obećanje da će ‘‘ubiti‘‘ protivnika, gledali smo jedan odličan boksački meč.

Taylor je pokušao obraniti svoju WBO titulu u super lakoj kategoriji, no to mu nije pošlo za rukom. Odlični Teofimo Lopez se vratio i došao do odlične pobjede jednoglasnom odlukom sudaca (115-113, 115-113, 117-111).

To bi značilo da je sudac Benoit Russel Lopezu dao čak devet rundi, a sami procijenite koliko je to realno. Kako god, Lopez je zasluženo pobijedio i uzeo pojas Tayloru, a njegova brzina ruku i atleticizam je uistinu došao do izražaja u ovom meču. Taylor na to jednostavno nije imao odgovora, pogotovo u posljednje dvije runde kada se to najviše i vidjelo.

‘‘Prošlo je jako puno vremena, ali najbolje tek dolazi. Upravo smo pobijedili prvog rangiranog tipa, prvaka. Znate, Josh Taylor je jako čvrst borac, a mogli ste vidjeti i kako je pobijedio toliko boraca. Ali, ne možete kontrirati kontraša. Morate nadmudriti tipa a to sam ja i učinio unutra. Učinio sam dovoljno, a to je i najbitnije. Ja sam uvijek svoj najgori kritičar, tako da vas pitam – imam li to još u sebi?‘‘, izjavio je Lopez nakon pobjede.

Što reći osim da je Lopez uistinu odlično izgledao noćas. Nakon poraza od Kambososa krajem 2021. se u 2022. vratio sa dvije odlične pobjede, a noćas je uzeo i WBO pojas. Fenomenalan nastup!

Linker
01. svibanj 2024 21:32