K1 i Boks

Teofimo Lopez želi ‘deveteroznamenkasti broj‘ da nastavi s borbama, u suprotnom najavio mirovinu

Teofimo Lopez 

 Rich Graessle/Zuma Press/Profimedia
Ukoliko uistinu misli ozbiljno, šteta je da odlazi sada kada bi trebao ući u najbolje godine

Teofimo Lopez je jučer rano ujutro svladao Josha Taylora u borbi za WBO titulu u super lakoj kategoriji te se ponovno vratio na vrh i postao prvakom nakon onog poraza od Kambososa kada je izgubio titule u lakoj kategoriji.

Taylor tokom cijelog meča jednostavno nije imao rješenja za ono što mu je Lopez donio u meč. Bio je jednostavno previše brz i tehnički previše dobar za njega, a na kraju je i Lopez slavio jednoglasnom odlukom sudaca nakon 12 fenomenalnih rundi.

Očekivalo se da će sada Lopez prozvati neko ime iz samog vrha, no to se nije dogodilo. Dogodilo se upravo suprotno – Teofimo Lopez se umirovio iz profesionalnog boksa. Takvom odlukom je iznenadio mnoge, pogotovo jer ima svega 25 godina.

Povodom takve odluke se na svom Instagram profilu oglasio i sam Lopez, te je napisao:

‘‘Kakvo olakšanje! Umirovio sam se na vrhu. Zahvaljujem se boksu na odličnom životu koji mi je omogućio za mene i moje voljene!‘‘

‘‘Mislim da je jedini način da vratite Tea nazad jest taj da mu date deveteroznamenkasti broj s ugovrom. Zato što sam ESPN-u zaradio preko 100 milijuna dolara, a i dalje se borim samo za milijun dok ostali borci koji nisu postigli ni trećinu onoga što sam ja postigao, za borbe dobivaju 10,12,15 milijuna dolara‘‘, ranije je rekao Lopez.

Što ovo znači? Vjerojatno ono što smo u ovom svijetu vidjeli već milijun puta - najava mirovine, a zatim ‘‘veliki povratak‘‘ nakon nekog vremena i boljih uvjeta.

Linker
03. svibanj 2024 07:53