K1 i Boks

Terence Crawford: ‘Da nije bilo njega, borba se ne bi niti dogodila! Stvarno ga respektiram, odradili smo borbu stoljeća‘

Errol Spence i Terence Crawford 

 AL BELLO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Al Bello/getty Images/profimedia
Smatra da on ima veće zasluge od njega

Za ples je potrebno dvoje. Ta se fraza može iskoristiti za mnoge stvari, ali ovog puta opisat će događaje u boksačkom svijetu. Novookrunjeni prvak Terence Crawford izjavio je u nedavnom intervjuu da se njegova borba s Errolom Spenceom Jr.-om ne bi dogodila da nije bilo inicijative potonjeg.

"Moram prihvatiti revanš ako će ga tražiti. Dao mi je priliku. Bez da mi je Errol dao priliku i pristao na određene uvjete, ne biste svjedočili povijesti ili veličini u subotu. Sasvim je ispravno da mu odam priznanje koje zaslužuje. U pravu je, rekao mi je na vaganju: ‘Ne moraš mi zahvaljivati ​​što sam omogućio da se ovo organizira.‘ Rekao sam mu: ‘Ne moraš ni ti meni zahvaljivati. Upravo ćemo ispisati povijest.‘ Puno me ljudi pitalo što si time mislio reći", rekao je pa nastavio u istom tonu:

“Da budem iskren, da nije bilo Errola ova se borba ne bi dogodila. To je ono što je mislio pod ‘ne moram mu zahvaljivati,‘ jer je odigrao veliku ulogu u ovoj borbi jer je stajao na onome što je želio postići. I sve što je trebalo biti potrebno da se borimo, on je stajao na tome i stavio je svoj ponos na stranu jer je znao koliko je velika ova borba."

Crawford je tvrdio da, iako su i on i Spence smanjili svoje zahtjeve u vezi s određenim pitanjima tijekom pregovora, on svejedno smatra da više zasluga treba pripasti Spenceu. Za razliku od Crawforda, koji je slobodan agent, Spencea je tijekom cijele karijere podržavao utjecajni savjetnik Al Haymon, a upravo je Haymonova tvrtka, Premier Boxing Champions, organizirala "pay-per-view borbu" zajedno s Showtimeom. Doista, nakon što se Spence i Crawford nisu uspjeli dogovoriti prošle godine, pričalo se da je Spence u pregovorima da se suoči s kolegom iz PBC-a Keithom Thurmanom u borbi koja bi se trebala održati ranije ove godine. Ipak, Spence je odustao od te opcije i odabrao borbu s Crawfordom.

“Zato sam rekao da obojica zaslužujemo zasluge za borbu, ali u isto vrijeme, sve su karte bile u Errolovim rukama i mogao je reći ‘Ne, ne dam se ni u što. Borim se protiv Keitha Thurmana‘, Da, moram mu odati najveće poštovanje, odradili smo borbu stoljeća", zaključio je.

Linker
30. travanj 2024 22:44