K1 i Boks

Terence Crawford se predomislio: ‘Nije me briga za kilažu, želim se boriti s Canelom u njegovoj kategoriji‘

Terence Crawford

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Trenutno najbolji boksač svijeta spreman je napraviti skok od tri težinske kategorije

Proteklih dana nekoliko puta pisali smo vam o potencijalnom meču između Terencea Crawforda i Saula Canela Alvareza. Ključni problem koji se nameće jest kilaža, odnosno težinske kategorije u kojima ova dvojica fantastičnih boksača nastupaju.

Terence Crawford trenutno je apsolutni prvak svijeta u velter kategoriji (-147 ‘lbs‘, 66,67 kg), dok je Canelo Alvarez apsolutni prvak svijeta u supersrednjoj kategoriji (-168 ‘lbs‘, 76,2 kg). Canelo je dakle tri težinske kategorije iznad Crawforda, a ‘‘Bud‘‘ je u jednom od intervjua pokazao interes za borbom u ‘‘catcweightu‘‘ do 160 ‘‘pounda‘‘. Canelo Alvarez brzo je odbacio mogućnost takvog meča.

‘‘On je odličan borac i zaslužuje biti unutar top 2 borca na ‘P4P‘ ljestvici. Ali teško mi je spuštati se u niže kategorije. Kao što je i Crawford sam rekao, ako bi on porazio Gervontu Davisa, nitko ne bi cijenio tu pobjedu. Svi će govoriti: ‘On je premalen‘. Mislim da sam i ja u istoj poziciji kad je u pitanju meč između mene i Crawforda.‘‘, pojasnio je Canelo prije nekoliko dana na konferenciji za medije.

Činilo se kao da je to kraj priče kad je u pitanju meč između Crawforda i Canela, ali američki boksač promijenio je mišljenje i nastavio je ovu priču. Gostujući u podcastu kod Joe Rogana, Crawford je poručio kako je spreman boriti se u Canelovoj težinskoj kategoriji.

‘‘Da, želim se podići u supersrednju kategoriju. Borio bih se s pobjednikom meča između (Jermella) Charla i Canela. Želim postati apsolutnim prvakom u tri težinske kategorije. Znam da se želim boriti protiv Jermella (apsolutni prvak super velter kategorije, ali ako on izgubi od Canela, pristajem i na meč protiv Canela. To je velik skok, ali zamislite kakav bi uspjeh bio skočiti tri kategorije gore i postati apsolutnim prvakom.‘‘, rekao je Crawford, a zatim je dodao kako ne bi trebao puno pripreme za takav skok u kategorijama.

‘‘Spreman sam već sada. Ljudi misle da se radi o kilaži, ali ja mislim da se radi o vještini. Posjedujem moć kojom svakog mogu navesti da me poštuje i nije me briga na kojoj ste kilaži.‘‘, dodao je samouvjereni Crawford.

Bio bi to uistinu hrabar potez od strane Crawforda koji bi dobrano riskirao svoju neporaženost. ‘‘Bud‘‘ je upisao 40 pobjeda u dosadašnjih 40 profesionalnih mečeva i postoje dobre šanse da se umirovi neporažen. Ipak, prihvaćanjem borbe protiv Canela Alvareza u supersrednjoj kategoriji, Crawford bi se izložio velikom riziku. No, tako nastaju velikani i jedva čekamo vidjeti rasplet ove situacije.

Podsjećamo, Charlo i Canelo boksati će 30. rujna (deveti mjesec) za status apsolutnog prvaka u supersrednjoj kategoriji, a Crawford će očito pomno pratiti taj meč.

Linker
01. svibanj 2024 05:08