K1 i Boks

Tito Ortiz daleko od dogovorene težine, Anderson Silva razočaran: ‘Pokazao je manjak poštovanja‘

Anderson Silva vs. Tito Ortiz
 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Održano je vaganje za Trillerovu boksačku priredbu koju predvode Evander Holyfield i Vitor Belfort

Večeras, točnije u ranim nedjeljnim satima održati će se zanimljiva boksačka priredba u režiji Triller Fight Cluba. 44-godišnji Vitor Belfort snage će odmjeriti s legendarnim Evanderom Holyfieldom koji idućeg mjeseca puni 59 godina. Deset godina prošlo je od posljednjeg Holyfieldova nastupa, a u ring uskače kao zamjena za Oscara De La Hoyu koji se zarazio koronavirusom.

Iako je Atletska komisija na Floridi prihvatila sankcionirati borbu kao službeni profesionalni meč, još uvijek nije poznato hoće li se raditi o egzibiciji ili službenom meču. Naime, Evander Holyfield zabrinut je oko svog profesionalnog omjera (44-10-2, 1 NC) te nije siguran želi li borbu protiv Belforta imati upisanu u službenom omjeru pobjeda i poraza. Triller promocija ima vremena do početka borbe obavijestiti komisiju radi li se o službenom meču ili egzibiciji. Evander Holyfield na službenom vaganju bio je osjetno teži od svog protivnika Vitora Belforta. Vaga je američkom boksaču pokazala 225.4 ''pounda'' (102.2 kilograma) dok je Belfort težio 206.2 ''pounda'' (93.53 kilograma).

Anderson Silva i Tito Ortiz također će odmjeriti snage u sklopu ove priredbe. Borba dvaju boraca ugovorena je u ''catchweightu'' do 195 ''pounda'' (88.45 kilograma). Ortiz je tjednima ranije pričao kako je razočaran Silvom jer je tražio tako nisku kilažu. Tito je tvrdio kako nije na toj težini bio od druge godine fakulteta, a sada mu je 46 godina. Bilo je za pretpostaviti kako će Ortiz imati velikih problema sa skidanjem kilaže i upravo to se i dogodilo. Naime, američki MMA borac dozvoljenu težinu prekoračio je za 5 ''pounda'', odnosno na vagu je stao sa 200 ''pounda'' (90.7 kilograma). Anderson Silva pojavio se znatno ispod limita. ''Spideru'' je vaga pokazala 192.6 ''pounda'' (87.36 kilograma). Brazilac je razočaran Ortizovim padom te je u razgovoru za MMA Fighting poručio:

''Zašto nisi skinuo kilažu? To pokazuje tvoj manjak poštovanja prema gledateljima i fanovima. Ja sam profesionalac i odradio sam svoj posao. Nisam znao hoće li on uspjeti, ali zašto je uopće potpisao ugovor?'', rekao je razočarani Silva, no rekao je kako će se borba održati neovisno o velikom padu Tita Ortiza.

40-godišnji Britanac David Haye (28-4-0) također će nastupiti na ovoj priredbi. Nekoć ponajbolji teškaš svijeta nije nastupao od svibnja 2018. godine i poraza protiv Tonyja Bellewa. Večeras će snage odmjeriti sa sunarodnjakom Joeom Fournierom (9-0-0, 9 KO). ''Hayemaker'' se pojavio u zbilja impresivnoj formi, a težio je 211.5 ''pounda'' (95.93 kilograma). Njegov protivnik Fournier puno je lakši i njemu je vaga pokazala 195.5 ''pounda'' (88.67 kilograma).

Kako su borci izgledali na vaganju možete pogledati u videu pri dnu teksta, a ispod videa možete pročitati kompletne rezultate vaganja. ''Main card'' ove priredbe trebao bi početi večeras, dva sata iza ponoći.

Rezultati vaganja (u lb):

Main card:

Evander Holyfield (225.4) vs. Vitor Belfort (206.2)

Anderson Silva (192.6) vs. Tito Ortiz (200)

David Haye (211.5) vs. Joe Fournier (195.5)

Andy Vences (129.4) vs. Jono Carroll (130)

Preliminarni dio priredbe:

Anthony Chavez (129.2) vs. Diuhl Olguin (128)

Eliezer Silva (158) vs. Terry Roscoe (155)

Linker
20. travanj 2024 20:55