K1 i Boks

‘To nije borba, to je rat! Razbijat ću ga od prve do desete runde, a onda ću ga nokautirati!‘

Martin Bakole slavi pobjedu protiv Jareda Andersona

 KEVORK DJANSEZIAN/Getty images/Profimedia
Iako se govori o tome da bi Bakoleov sljedeći meč mogao biti protiv Zhanga, afrički teškaš ima osvetu na pameti

Boksački fanovi zasigurno žele vidjeti Martina Bakolea ponovno u ringu što je prije moguće, ali ovaj veliki teškaš iz Konga još uvijek je u potrazi za prikladnim protivnikom.

Bakole se već dugo predstavlja kao opasnost u svojoj kategoriji, ali do nedavno nije imao nastup na velikoj sceni koji bi to dokazao, osim brojnih ‘‘priča sa sparinga‘‘ u kojima je ozlijedio ili zaustavio svoje suparnike. To se sve promijenilo u kolovozu kada se borio s nadolazećom zvijezdom, mladom nadom američke teške kategorije - Jaredom Andersonom. Bakole je izdominirao 24-godišnjaka prije nego što ga je zaustavio tehničkim nokautom u petoj rundi.

Bio je to nastup koji je pokazao koliko je Bakole kvalitetan boksač. Od tada se često spominje i potencijalna borba sa Zhileijem Zhangom, također vrlo velikim teškašem. To bi svakako bio meč koji bi privukao puno pažnje, obojica teški oko 130kg s apsolutnim bombama u rukama, malo je vjerojatno da bi o ishodu te borbe odlučivali suci.

Međutim, Michael Hunter je prvo ime koje se vrti po Bakoleovim mislima, a to je potvrdio i u intervjuu za BOXXER.

‘‘To nije borba, to je rat, jer ću ga razbijati od prve do desete runde. Ako ga nokautiram, reći ću mu da ustane i nastavi. Osveta. A onda ću ga nokautirati u desetoj rundi‘‘, rekao je Kongoanac.

image

Alexander Povetkin i Michael Hunter

TASS/ddp USA/Profimedia

Njih dvojica imaju povijest, budući da je Hunter jedini borac koji je nanio poraz Bakoleu. Amerikanac, bivši kruzeraš, pobijedio je Bakolea tehničkim nokautom u desetoj, posljednjoj rundi 2018. godine. Valja spomenuti da je Bakole ozlijedio rame u osmoj rundi tog meča.

Unatoč jasnom cilju da osveti taj poraz, malo je vjerojatno da će se ta borba dogoditi. Hunterova kampanja u teškoj kategoriji je stagnirala, a njegovi nedavni uspjesi ne odgovaraju Bakoleovim. Puno je vjerojatnije da će uslijediti velika borba u Saudijskoj Arabiji, a ljubitelji boksa žele da to bude protiv Zhanga.

Linker
09. rujan 2024 11:20