K1 i Boks

Tom Aspinall oduševljen je Ngannouom: ‘Došao je otkud je došao, ‘otpilio‘ UFC, a onda ovako izgledao protiv Furyja!‘

Francis Ngannou 

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Aspinall smatra kako je priča oko Ngannoua toliko inspirirajuća jer su svi vjerovali da će ga Fury teško poraziti

Gotovo pa ne postoji poznatiji borac koji se nije oglasio i suknuo kapu Francisu Ngannouu za nastup protiv Tysona Furyja. Iako je službeno izgubio, dojam je kao da upravo njega svi slave kao pobjednika, dok se Furyja dosta kritizira zbog slabog i neuvjerljivog nastupa protiv jednog debitanta.

Premda mu je ovo bio prvi meč, Francis je izgledao kao da ih ima hrpu iza sebe. Jedan od onih koji su ga nedavno pohvalili jest i sljedeći UFC-ov izazivač za privremenu teškašku titulu, Tom Aspinall. On također smatra kako je Ngannou učinio gotovo nemoguće:

‘‘Teško mi je reći tko je točno pobijedio jer ne poznam toliko boksačko suđenje kao što znam za MMA, ali osobno mislim da je Ngannou pobijedio. No, kao što sam rekao, moguće je da sam u krivu. Šokantno, apsolutno šokantno. Kao netko tko je oko Tysona Furyja dugo vremena, mogu samo reći da ne mogu vjerovati. Još sam uvijek šokiran. Ponovno sam pogledao ‘highlightse‘. Morate dati maksimalno poštovanje za Francisa‘‘, rekao je Aspinall za TalkSport.

Aspinall također smatra kako je cijela priča oko Francisa Ngannoua vrlo inspirirajuća, pogotovo jer su svi mislili da će biti teško poražen od strane Furyja:

‘‘Kada netko ima toliko vjere u sebe, to je istinski inspirirajuće. Ono, došao je otkud je došao, otpilio UFC, sada uzeo novac. Svi su mislili da će ga Fury pregaziti, uključujući mene. Iskreno, mislio sam da će ga uništiti. Ali na kraju je izgledao fenomenalno, kapa dolje za njega‘‘, zaključio je UFC-ov teškaš.

Linker
30. travanj 2024 23:59