UFC

Tko je najbolji boksač u UFC-u? Jamahal Hill sastavio je listu pet najboljih boksača u organizaciji

Jamahal Hill

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nekadašnji prvak UFC-ove poluteške kategorije uvrstio je i sebe samog na svoju rang ljestvicu

Tko je najbolji boksač u UFC-u? Nerijetko slušamo rasprave na ovu temu, a uvijek je nekoliko imena pri samom vrhu. Posljednjih godina Max Holloway i Dustin Poirier nekako se ističu pri vrhu gotovo svake ljestvice, ali mnoštvo je kvalitetnih boksača unutar UFC-a.

Jamahal Hill, bivši UFC-ov prvak poluteške kategorije u razgovoru sa ‘‘The Schmo-om‘‘, upitan je da sastavi listu pet najboljih boksača među trenutno aktivnim borcima u UFC-u.

Na peto mjesto svoje ljestvice Hill je postavio teškaša, a radi se o ruskom nokauteru Sergeiju Pavlovichu. Pavlovich je trenutno ponajbolji teškaš svijeta, a od ukupno 18 svojih MMA pobjeda, 15 je upisao nokautom. Posljednjih šest mečeva Sergei je završio nokautom u prvoj rundi i Hill ga vidi kao odličnog boksača. Teško se ne složiti.

Nakon Pavlovicha, na Hillovoj listi našao se Sean Strickland, UFC-ov prvak srednje kategorije. Stricklandov borilački stil uglavnom je baziran na boksu i boksačkim vještinama, a to ga je dovelo sve do pojasa u srednjoj kategoriji. Sean je u meču za titulu deklasirao elitnog kickboksača poput Israela Adesanye i nema dileme da je Strickland ponajbolji boksač na UFC-ovom rosteru. Njegov stil možda ne izgleda naročito lijepo i tehnički atraktivno, ali više je nego učinkovit.

Na red su došli Max Holloway i Dustin Poirier. Hill je Maxa uvrstio na treće mjesto, dok je Poirier drugi najbolji boksač u UFC-u prema Hillovom mišljenju. Ovu dvojicu ne treba posebno predstavljati. Nebrojeno puta oduševili su svojim boksačkim vještinama i definitivno zaslužuju mjesto među najboljim boksačima u UFC-u. No, tko je onda prvi?

Jamahal Hill sebe je svrstao na prvo mjesto te ljestvice. Bivši prvak poluteške kategorije zapravo posjeduje jako dobre boksačke vještine, ali i pregršt samopouzdanja. Još 2021. godine u intervjuu za MMA Junkie, Hill je sebe proglasio najboljim boksačem u organizaciji. Mišljenje očito nije promijenio, a bez samopouzdanja, vjerojatno ne bi niti dogurao do razine na kojoj je danas.

Top 5 najboljih boksača u UFC-u prema mišljenju Jamahala Hilla:

1. Jamahal Hill

2. Dustin Poirier

3. Max Holloway

4. Sean Strickland

5. Sergei Pavlovich

Linker
28. travanj 2024 03:59