K1 i Boks

Tommy Fury zaustavio je ‘YouTube‘ boks! Nakon šest rundi slavio je protiv KSI-ja, ali nije prošlo bez kontroverzi

 WILL MATTHEWS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Will Matthews/pa Images/profimedia
Mnogi se neće složiti s ovom sudačkom odlukom

Nakon neviđene sramote Dillona Danisa, došao je red i na glavnu borbu večeri Misfits Boxing priredbe. Tommy Fury obećao je da će zaustaviti YouTube boks, a protivnik mu je sada bio KSI.

Odmah na početku borbe krenulo je žustro, iako je Fury pritiskao, KSI je bacio par sjajnih udaraca kojima je podignuo publiku na noge. Razmjene su se nastavile, a minutu prije kraja Fury je pogodio KSI-ja u potiljak te je borba nakratko zaustavljena. Ipak, sve je bilo u redu te se sve nastavilo u istom tonu. U drugoj rundi očekivalo se da će Fury još više pritiskati, što je i napravio te je stalno tjerao u KSI-ja u klinč. Ipak, opet je pogodio protivnika u potiljak te mu je oduzet bod. Čim je borba nastavljena, padale su "bombe" s obje strane, ali ostali su na nogama. Puno toga odvijalo se u klinču te ni jedan nije uspio uspostaviti neku konkretniju dominaciju, ali bilo je jasno da Fury mora biti agresivniji čim je izgubio bod.

Ipak, u idućoj rundi nismo vidjeli tu potrebnu agresivnost. KSI se jako dobro držao te iako je bio na zadnjoj nozi, uglavnom nije dopuštao protivniku da ga ozbiljnije ugrozi. Kad god bi Fury krenuo u ozbiljniju razmjenu udaraca, iniciran je klinč i samim time onemogućen je ugroziti ga. Na polovici borbe, KSI je plovio prema trijumfu. Četvrta runda - taktika ista: čim je došao u opasnost, KSI je inicirao klinč te je totalno "paralizirao" mogućnost ozbiljnije ugroze. Ipak, četrdesetak sekundi prije kraja skoro je platio ceh nakon promašenog desnog krošea, ali se uspio izvući iz nevolje. Po mnogo čemu je ovaj meč podsjećao na sraz Hrgovića i McKeana gdje je Australac stalno tražio klinč i naslanjanje da se spasi, no tada nije vodio.

Predzadnja runda nije započela ništa drugačije nego prethodne, što znači da Fury nije uspijevao ozbiljno zaprijetiti svom protivniku. Ipak, sudac je počeo upozoravati YouTube zvijezdu zbog konstantnih pokušaja izbjegavanja borbe, ali ipak mu je ta taktika išla u korist jer i do kraja runde nije ozbiljnije ugrožen. Zadnja runda jako nas je zanimala jer je bilo poprilično očito da ju Fury mora dominantno dobiti. Sve je išlo ka tome da će ova borba ići na odluku sudaca, a sjetite se da mu je oduzet bod zbog udarca u potiljak. Došao je kraj i samo smo čekali što će suci reći..

Na kraju je Fury (57-57, 57-56 x2) slavio većinskom sudačkom odlukom, ali teško da može biti zadovoljan svojom izvedbom. Sve do samog kraja nismo znali hoće li mu ovo biti dovoljno za pobjedu, ali uspio se izvući. Ipak, idući put će morati puno bolje ako želi pobijediti ozbiljnije protivnike.

KSI nije bio sretan nakon te odluke te je u ringu izjavio:

"Stalno me gađao u potiljak! Uzet mu je bod, a opet sam izgubio? Sramno, krađa!"

Fury mu je odgovorio da ga grljenje i iniciranje klinča neće dovesti do pobjede te je izašao iz ringa. Ova borba nije prošla bez kontroverzi, ali mnogima je ono najbitnije ispunjeno: obranjena je čast velike boksačke obitelji.

Linker
02. svibanj 2024 04:43