Ostalo

John Fury o meču mlađeg sina: ‘Navikao sam gledati dva boksača kako razmjenjuju udarce, ovo je bilo teško pratiti!‘

Tommy Fury i KSI

 WILL MATTHEWS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Will Matthews/pa Images/profimedia
Ne bi se začudio da je odluka otišla na drugu stranu

John Fury, otac Tommyja Furyja, priznaje da je borba sa zvjezdanim YouTuberom KSI-jem bila vrlo teška za gledati.

Ova dva borca "trashtalkaju" se već gotovo godinu dana, a napokon su ušli u ring prošle subote navečer u Manchesteru. Sama borba je bila vrlo negledljiva- uz konstantno naslanjanje i iniciranje klinča tijekom cijelog meča. U drugoj rundi Furyju je oduzet bod jer je udario KSI-ja u stražnji dio glave kada se nije mogao osloboditi iz klinča.

Nakon što se meč završio, jedva smo čekali vidjeti kakva će biti odluka sudaca. Furyju je dodijeljena tijesna pobjeda, prvo većinskom odlukom, a zatim je promijenjeno u jednoglasnu (57-56 x3) zbog naknadno otkrivene greške u bodovanju.

John Fury smatrao je da je borba bila vrlo neizvjesna te da je pobjeda mogla otići u bilo kojem smjeru.

"Da budem iskren s vama, stilovi čine borbu, a ovo nije bilo lako za gledati", rekao je John Fury za Boxing Social.

“Navikao sam vidjeti borce koji pravilno boksaju i razmjenjuju udarce. Ali kada je čovjek nasuprot vas iz potpuno drugog okruženja u skladu s onim što mi radimo, teško je to ponoviti u sparingu. Ipak, znali smo što će učiniti i nisam očekivao da će mu sudac dopustiti da se izvuče s toliko držanja. Stalno ga je držao i nije mogao izvući ruke, gušio je borbu, bilo je strašno za gledati. Slušajte, samo ću reći za kraj: Da je KSI dobio na sudačku odluku, ne bih imao nikakvih primjedbi.”

Iako je YouTuber jasno naznačio da želi revanš, neće ga biti. Fury je izjavio da želi ići dalje u drugom smjeru s drugim borbama. Očekivano, KSI je bijesan zbog ishoda i namjerava se žaliti na presudu, no pitanje je hoće li mu to proći.

Linker
03. svibanj 2024 04:45