K1 i Boks

Tragedija u velikoj boksačkoj obitelji: Sin Chrisa Eubanka utopio se u Dubaiju

Sebastian Eubank, Chris Eubank i Chris Eubank Jr.
 Lewis Whyld/PA Images/Profimedia
S tugom je britanskoj sportskoj javnosti iznesena vijesti o tragičnoj smrti Sebastiana Eubanka

Treći najstariji sin boksačkog velikana i bivšeg WBO svjetskog prvaka supersrednje kategorije Chrisa Eubanka, Sebastian, pronađen je mrtav u Dubaiju, gdje je posljednjih godina živio. Ova tragedija dogodilo se tek nekoliko dana prije njegovog 30. rođendana te nedugo nakon rođenja sina.

Njegov otac potvrdio je vijest za britanski The Sun.

"Nikad nisam niti pomišljao da ću napisati ove riječi niti da ću osjetiti ovo što osjećam sada, nakon što sam izgubio sina. Moja obitelj i ja smo slomljeni nakon vijesti o smrti Sebastiana, samo par dana prije nego je trebao proslaviti 30. rođendan", rekao je Eubank, dodavši: "Bio je mislioc koji je volio stjecati i iskušavati nova saznanja. Svi koji su ga znali voljeli su ga i cijenili."

Više detalja tragičnog događaja, osim da je riječ o utapanju nije poznato.

Eubank je u Dubaiju radio kao osobni trener, ali i zagovaratelj zdravog načina života, no i dalje je trenirao. Prvobitno je otišao za ocem i bratom Chrisom u boks, gdje je uspješno odradio dva meča. Prošle godine uspješno je upisao i MMA debi te je u svojim javnim nastupima, ali i objavama na društvenim mrežama otkrivao kako namjerava paralelno voditi obje karijere.

Njegov u boksu vrlo uspješni brat Chris Jr. od njega se oprostio dirljivom objavom na Instagramu.

"Moj brat Sebastian bio je poseban čovjek, pošten čovjek koji je uvijek druge stavljao ispred sebe. Čovjek puno talenata, boks, MMA, poezija, glazba, trening, kuhanje... lista se može samo nastaviti, ali njemu je najvažnije bilo pomagati drugima, posebno onima s manje sreće od njega. To je ono što sam kod njega najviše cijenio. Nisam plakao otkako mi je bilo 12 godina, a jučer sam plakao cijeli dan. Žao mi je što nisam bio tamo i pazio na tebe kao što bi veliki brat trebao. Ne mogu vjerovati da te više nema, ali uvijek ćeš biti u mom srcu, umu i duhu, a tvoja ostavština će živjeti kroz tvog sina prema kojem ću se odnositi kao da je moj vlastiti. Pazi na nas dok se ne vidimo ponovno. I poruka svima da ne uzimaju svoje voljene zdravo za gotovo. Viđajte se s njima, razgovarajte s njima i provjeravajte ih što češće možete jer nikad nećete znati kad je posljednji put", napisao je Chris uz nekoliko zajedničkih fotografija. Sebastian je inače bio dvije godina mlađi od njega.

Od Sebastiana su se oprostili i braća Sauerland, koji su bili promotori jednog od njegova dva profesionalna boksačka meča.

Osim tragično stradalog Sebastiana te spomenutog Chrisa Jr., Eubank ima još četvero djece.

Linker
26. travanj 2024 13:23