Regija

Marko Čalić uspješno se vratio pobjedama nakon devet mjeseci pauze

Marko Čalić
 screenshot (YouTube)
Hrvatski poluteškaš uspješno je odradio subotnji ispit u švedskom Tegelbruketu

Devet mjeseci nakon što se sjajno predstavio u meču protiv Joshue Buatsija, ali ujedno i meču gdje je doživio prvi poraz u profesionalnoj karijeri, Marko Čalić ponovno je ušao u ring. Na priredbi u švedskom Tegelbruketu tražio je povratak u formu, što je zapravo bio glavni cilj ugovaranja ovog nastupa.

Hrvatskom boksaču suprotstavio je Pawel Martyniuk, boksač iz Poljske koji je glasio za vrlo čvrstog i srčanog borca, a upravo takvim se predstavio. Pružio je Marku izazov baš onakav kakav mu je trebao, odnosno bio je netko tko neće pasti već od prvog pravog napada. Razlika u kvaliteti, posebno po pitanju čiste boksačke tehnike, bila je neupitna, ali nije smio Čalić niti jednog trenutka popustiti po pitanju koncentracije.

Meč je bio ugovoren na šest rundi i upravo toliko je trajao. Čalić je sjajno radio te je u svakom smislu nadboksao svog protivnika koji je ipak izdržao do kraja meča te je, unatoč pomalo nezavidnom omjeru od četiri pobjede i šest poraza, i dalje u svojoj statistici zadržao brojku od nula poraza prekidom.

Sva tri suca bodovali su 60-52 u korist Čalića, što bi značilo da je dvije runde uzeo rezultatom 10-8. To je samo dodatni znak dominacije u ovoj meču.

Najavio je Marko kako će nakon ovog meča tražiti neki ozbiljniji ispit na većoj sceni, za što mu ponuda trenutno ne nedostaje. Za početak je bilo najvažnije osjetiti ring i vratiti se, a sad slijedi ono pravo. Nakon ovog meča, Marko je na BoxRec ljestvici plasiran kao 115. poluteškaš svijeta.

Linker
20. travanj 2024 06:55