K1 i Boks

Trener Andersona Silve upozorava Jakea Paula: ‘Jezik te ne može spasiti unutar ringa‘

Anderson Silva

 Ryan LIM/AFP/Profimedia
Sve se više govori o potencijalnom meču između ‘‘Spidera‘‘ i YouTubera

Izlet u boksačke vode, Anderson Silva nastavio je prije deset dana egzibicijskom borbom protiv sunarodnjaka Bruna Machada. Osjetno bolji bio je ''Spider'' u tom meču, ali pobjednika nije bilo, jer se radilo o egzbiciji.

Sljedeći profesionalni nastup Andersona Silve potencijalno bi mogao biti jako zanimljiv. Sve se češće ''Spidera'' povezuje s YouTuberom Jakeom Paulom, a čak se i Paula mnogi prozivaju da napokon uskoči u ring protiv MMA borca koji nije prvenstveno hrvač.

Paul je nokautirao Tyrona Woodleyja i Bena Askrena, ali to su borci kojima udaračke vještine nikad nisu bile jača strana. Anderson Silva daleko je opasniji boksač od navedenog dvojca i bio bi pravi test Paulovih sposobnosti.

Nakon što su Anderson Silva i Floyd Mayweather odradili svoje egzibicije prije 10 dana, Jake Paul putem Twittera je napisao kako bi obojicu pobijedio u istoj noći.

Ako se pita Luiza Carlosa Doreu, Andersonovog trenera, YouTuber nema šanse protiv ''Spidera''.

''Morate se nasmijati (na Paulov 'tvit'), zar ne? On odrađuje svoj dio, a to je promocija. Očito je da se on ne može nositi s Floydom Mayweatherom, jednim od najboljih boksača svih vremena, kao niti s Andersonom (Silvom), još jednom legendom. On (Paul) se nikad nije borio protiv udarača.'', započeo je Dorea za MMA Fighting.

Jake Paul učestalo je prozivao Michaela Bispinga kroz posljednjih mjesec dana, a i tada su se javljali mnogobrojni borci koji su mu predlagali Silvu kao puno adekvatnijeg protivnika od Bispinga koji se nije borio od 2017. godine. Silvin trener Luiz Carlos Dorea ističe kako bi Paul mogao nastradati u toj borbi.

''Ako on (Jake Paul) razmišlja o službenom meču protiv Silve, skupo će to platiti. On odrađuje svoj dio, koristi se svojim jezikom, ali ne može vas jezik spasiti unutar ringa. Morate koristiti šake, a tada je to posve druga priča. Anderson je daleko bolji. On je boks oduvijek trenirao, još dok je nastupao u MMA-u. Sada, dvije godine i tri boksačka meča kasnije, nakon što smo isključivo radili na boksu, Anderson je jako napredovao. Puno više vjeruje svojim kretnjama i obrani. Imao je sjajan boks za MMA, a sada je na još višoj razini.'', zaključio je Dorea ovu priču.

Hoće li se Jake Paul odvažiti na meč s ovakvim udaračem, saznat ćemo u nastavku godine. Zasad konkretnih pregovora nema.

Linker
15. travanj 2024 21:47