K1 i Boks

Trener Jakea Paula vjeruje da bi YouTuber pobijedio Conora McGregora

Jake Paul

 Julio Aguilar/Getty images/Profimedia
BJ Flores smatra kako niti ponajbolji boksači unutar UFC-a, nemaju šanse protiv Paula

Nešto manje od mjesec dana, prošlo je od posljednjeg nastupa Jakea Paula. YouTuber je u svom petom boksačkom nastupu nokautirao Tyrona Woodleyja i na taj način je došao do najspektakularnije pobjede u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Trebao se Paul zapravo boriti protiv Tommyja Furyja, no polubrat Tysona Furyja, nastup je morao otkazati zbog ozljede rebara. Trenutno nije poznato tko će biti idući Jakeov protivnik i hoće li to biti upravo Fury. YouTuber djeluje puno zainteresiranije za mečeve protiv UFC zvijezda poput Conora McGregora, Jorgea Masvidala ili Natea Diaza. Naravno da bi meč protiv McGregora bio najveći mogući za YouTubera, barem kad su UFC borci u pitanju. Međutim, Irac je ismijavao Floyda Mayweathera kad je prihvatio meč protiv Logana Paula, starijeg brata Jakea Paula. Conor je dao do znanja kako njega takvi mečevi ne zanimaju i uopće ne pridaje pažnju prozivkama od strane YouTubera.

Međutim, nastavi li Conor nizati poraze pod okriljem UFC-a, nije nemoguće da se njegov stavr promijeni i da odluči naplatiti svoje ime, dok još drži vrijednost. Jakeov trener BJ Flores također se nada tom meču, no on smatra kako YouTuber zapravo ima realne šanse za pobijediti. The Schmo je odradio intervju s Floresom koji je otkrio za koja su imena zainteresirani.

''Puno je imena u igri, uistinu pregršt. Međutim, jasno je da tipovi koji su u UFC-u imaju ugovore. Masvidal, Diaz i tipovi poput njih i McGregora, bili bi stilski dobri protivnici za Jakea. On bi ih pobijedio, a iako je to izrečeno iz moje pristrane perspektive, njima bi bilo jako teško raditi ono što inače rade kako bi pobijedili Jakea u meču na osam ili deset rundi.''

Trojica nabrojanih boraca osjetno su bolji boksači od UFC boraca s kojima se Paul do sada susreo (Askren i Woodley). Ipak, i sam predsjednik UFC-a Dana White, odbacio je mogućnost da dopusti borcima pod ugovorom izlete u takve mečeve. Međutim, Nate Diaz ima samo još jedan meč prema trenutnom ugovor i nije nemoguće da se nakon isteka ugovora, okuša u boksačkom ''celebrity'' meču.

Linker
18. travanj 2024 20:20