K1 i Boks

Trener ponajboljeg boksača svijeta upozorava O‘Malleyja: ‘Ostavi se boksača prije nego završiš nokautiran‘

Gervonta Davis

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Kenny Ellis poručio je UFC-ovom prvaku da nema što tražiti protiv elitnih boksača

Nešto više od tjedan dana prošlo je otkako je Sean O‘Malley postao novim prvakom UFC-ove bantam kategorije. Talentirani ‘‘Suga‘‘ potvrdio je svoju kvalitetu nokautiravši Aljamaina Sterlinga, a popularnost i samopouzdanje Seana O‘Malleyja samo će se dodatno vinuti u nebesa nakon osvajanja pojasa.

Nije tajna da O‘Malley u mnogo toga pokušava slijediti korake Conora McGregora. Sean je uvjeren da može doseći podjednaku razinu popularnosti kao McGregor koji je zapravo najpopularniji borac u povijesti ovog sporta.

Jedan od koraka kojim je McGregorova slava dosegla još više razine jest boksački meč koji je 2017. godine odradio protiv Floyda Mayweathera. Iako je izgubio, McGregor je dogurao do desete runde protiv jednog od najboljih boksača ovog stoljeća, a zaradio je i ogromnu svotu novca u tom meču.

Stoga ne iznenađuje O‘Malleyjeva prozivka koju je nedugo nakon osvajanja titule uputio Gervonti Davisu (29-0, 27 KO). Gervonta je u ovom trenutku jedan od najboljih boksača na svijetu, a velik dio svoje dosadašnje karijere gradio je pod mentorstvom Floyda Mayweathera. Mnogi ga vide kao Floydovog nasljednika, a Sean O‘Malley želi se okušati u boksačkom meču protiv Gervonte.

‘‘Ne bih imao ništa protiv toga da nokautiram Gervontu Davisa. Kažem vam, ta borba će se dogoditi. Volio bih boksati protiv njega, ali nisam siguran je li on dovoljno velika zvijezda da mi UFC dopusti taj meč.‘‘, rekao je O‘Malley.

U priču se brzo umiješao i Ryan Garcia, posljednji protivnik Gervonte Davisa. Garcia je nokautom u sedmoj rundi izgubio od Davisa, a O‘Malleyju je poručio da se drži MMA-a.

‘‘Suga Seane, dobar si i sve to, ali prestani pričati o prelasku u boks. Završit ćeš nokautiran.‘‘, napisao je Garcia putem Twittera, a Sean mu je brzo uzvratio.

‘‘Završit ću nokautiran kao ti ili drukčije?‘‘

Rasprava Garcije i O‘Malleyja nastavila se, a Ryan je poručio kako bi rado odradio povratnički meč nakon poraza upravo O‘Malleyja, jer želi podsjetiti Seana da su MMA i boks dva različita sporta.

No, vratimo se na Gervontu Davisa i O‘Malleyja. U slučaju da se taj meč ikad ugovori, Gervonta Davis bit će ogroman favorit. Ipak se radi o neporaženom boksaču, vrsnom nokauteru i momku koji sa svojih 28 godina može postati samo još boljim boksačem. Stoga je Kenny Ellis kao jedan od Gervontinih trenera uputio upozorenje O‘Malleyju.

‘‘‘Tank‘ bi ga prebio, a to bi učinio već u prvoj rundi. Gotovo svaki boksač lake kategorije bi ga prebio. ‘Tank‘, Shakur (Stevenson), (Devin) Haney, svi oni bi ga pobijedili jer su boksači i svi bi ga nokautirali. Bolje mu je da pusti te boksače na miru, prije nego završi nokautiran.‘‘, poručio je Ellis za ESNews.

Svjestan je vjerojatno i sam O‘Malley da su mu šanse minimalne protiv nekog poput Gervonte. To ga ipak neće spriječiti u namjerama da ugovori boksački meč, jer još je svjesniji koliko bi profitirao takvom borbom.

Linker
01. svibanj 2024 21:06