K1 i Boks

Gervonta Davis: ‘Samo jedan borac me može pobijediti! Ostali me ne mogu niti dotaknuti, viša sam razina!‘

Gervonta Davis

 PATRICK SMITH/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Patrick Smith/getty Images/profimedia
U posljednje vrijeme ima problema sa zakonom

Gervonta Davis trenutno je jedno od najatraktivnijih imena u boksu, a ne manjka mu prozivki njegovih suparnika. "Tank" dolazi nakon pobjede nad Ryanom Garciom još u travnju. Od tada je Davis dospio na naslovnice zbog svojih postupaka izvan ringa, a ne u njemu, služeći kaznu u zatvoru nakon što je prekršio nalog za kućni pritvor.

Ovo nije prvi put da je u problemima sa zakonom i čini se da misli da samo to ima potencijal poremetiti njegovu karijeru.

Kad mu je rečeno da bi ga mogli pobijediti Devin Haney i Shakur Stevenson, bio je nepokolebljiv te je tvrdio da je jedina osoba o kojoj se mora brinuti on sam.

“Posljednje si dobro shvatio – to je jedina osoba koja bi me mogla pobijediti, Gervonta Davis. To je jedina osoba. Ti drugi me uopće ne mogu dotaknuti. Svi su bili u ringu sa mnom i obojicu sam ih razbio. Devin Haney nije "50/50 borba", kako ćeš me držati podalje od njega kad on nema snage. Dvaput sam sparirao s njim – prvi put kad ga je njegov otac izveo iz ringa, skoro sam ga nokautirao u Floydovoj dvorani, jesu li ti to rekli?”, zapitao je novinare.

Borba s Haneyem možda će morati pričekati jer "The Dream" ide u višu kategoriju, gdje se očekuje da će se boriti protiv Regisa Prograisa za WBC naslov. Stevenson nije skrivao svoje poteškoće u pronalaženju protivnika, ali sada izgleda vjerojatno da će se suočiti s Edwinom De Los Santosom za upražnjeni WBC pojas u lakoj kategoriji.

Što se tiče Davisa, on se namjerava vratiti prije kraja godine, uz revanš s Isaacom "Pitbullom" Cruzom koji je trenutni favorit.

Linker
27. travanj 2024 03:47