K1 i Boks

‘Trenirao sam za Zhanga, ali on je pobjegao! Usyk i Fury, budite spremni, sljedeća godina je moja!‘

Martin Bakole

 Screenshot (twitter, Martin Bakole)
31-godišnji Martin Bakole oglasio se nakon naredbe IBF-a

Boksački fanovi jučer su dobili još jednu veliku vijest. IBF je naredio Martinu Bakoleu i Agitu Kabayelu da ugovore međusobni obračun, a pobjednik tog meča postat će sljedećim izazivačem za IBF-ov pojas svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Bakole i Kabayel trenutno su jedni od najuzbudljivijih teškaša na svijetu i njihov međusobni okršaj ponudit će pravi vatromet od prve sekunde dvoboja. Datum i lokacija meča zasad nisu poznati, ali pretpostavlja se kako će se meč održati u prvom kvartalu sljedeće godine. Ako ne bude promjena na vrhu, pobjednik dvoboja kasnije tijekom 2025. godine borit će se protiv Daniela Duboisa za IBF-ovu titulu svjetskog prvaka.

Inače, Martin Bakole vjerovao je kako će Zhilei Zhang biti njegov sljedeći protivnik. Međutim, IBF-ova naredba vodi ga u smjeru Kabayela, a nedugo nakon objave ove vijesti, Bakole se oglasio putem društvenih mreža.

"Trenutno sam u Kongu i naporno treniram za ‘Big‘ Zhanga. Upravo sam čuo da je odbio borbu, ali zaboravio je tenisice (za trčanje). Zhang, dođi po svoje tenisice, prestani bježati. Znam da te tvoj tim štiti, ne žele da budeš nokautiran. Sada sam fokusiran na Agita Kabayela. Kabayel, budi spreman!", započeo je Kongoanac sa svojim obraćanjem, a zatim je dodao:

"Velika zahvala IBF-u jer su mi dali ovu veliku priliku. Radujem se postati prvim izazivačem sljedeće godine. Kabayel, bit ćeš nokautiran. Nitko ne može pobjeći od ovoga (pokazao na svoju šaku). Obraća vam se ‘stroj za nokaute‘, Martin Bakole. Sljedeća godina je moja! Daniel Dubois, budi spreman! Joshua, ti si nokautiran, ispao si iz konkurencije. Tysone Fury, Usyk, ja ću biti broj jedan sljedeće godine!"

Martin Bakole prepun je samopouzdanja. Nerijetko slušamo priče iz njegovog tima o sparinzima s najboljim teškašima današnjice. Bakole je prema tim pričama apsolutni "kralj sparinga" i mnogi ga navodno izbjegavaju nakon što su osjetili njegovu snagu na sparinzima. 31-godišnji Kongoanac svoje riječi donekle potvrđuje i u ringu, jer u posljednjih deset nastupa upisao je jednako toliko pobjeda. Čak osam ih je došlo nokautom i Bakole djeluje kao jako dobar kandidat za napad na sam vrh.

Kabayel će ipak biti prava provjera i ovo je vrhunsko uparivanje od strane IBF-a. Obojica zaslužuju priliku boriti se za status sljedećeg izazivača, a njihov meč bit će prava poslastica. Preostaje nam vidjeti što slijedi za Zhileija Zhanga koji je također pri vrhu teške kategorije.

Linker
13. listopad 2024 18:48