K1 i Boks

Frank Warren otkrio kada točno možemo očekivati revanš između ‘AJ-a‘ i Daniela Duboisa

Anthony Joshua vs Daniel Dubois

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Poznati boksački promotor smatra da je uzvratna borba protiv Joshue najbolja opcija za njegovog boksača

Daniel Dubois je potvrdio svoj status IBF svjetskog prvaka u teškoj kategoriji izvrsnom pobjedom nad Anthonyjem Joshuom.

Iako je ušao u ring kao novi nositelj IBF-ovog pojasa, Dubois je bio autsajder protiv bivšeg dvostrukog prvaka ‘‘AJ-a‘‘. Te su se šanse promijenile već u prvoj rundi kada je Joshua bio rušen desnim direktom. Dubois mu nije dopustio da se oporavi i rušio ga je još nekoliko puta prije dramatičnog prekida nokautom u petoj rundi. Nakon borbe, Joshua je potvrdio da će se nastaviti boriti što je ubrzo potaknulo pitanje - hoće li doći do revanša?

U razgovoru za Box Nation, promotor Frank Warren pohvalio je svog borca (Duboisa) te potvrdio da će ‘‘DDD‘‘ ponovno braniti pojas u veljači 2025. godine. Warren je dodao i, da se njega pita, Joshua bi bio borac u suprotnom kutu.

‘‘Na ‘AJ-u‘ je odluka pod uvjetom da je dobra lova za Daniela‘‘, rekao je poznati boksački promotor. ‘‘Svijet je sada njegov, kako se kaže... Stalno govore da je ‘AJ‘ pogriješio u taktici. Ne mislim da je to bilo zbog taktike, bolji borac je pobijedio te večeri. Dobro je to odradio.‘‘

‘‘Za mene kao osobe u Duboisovom kampu, revanš (je najbolja opcija), nema dvojbe‘‘, nastavio je Warren. ‘‘Nadam se da će dogovor biti riješen ovog tjedna jer će veljača brzo doći, a želimo složiti tu priredbu. Sve što znam je da će Daniel ponovno u ring u veljači... Druga stvar na koju morate obratiti pažnju s ‘AJ-em‘ je to što on ima 35 godina, pa, znate, ili sada ili nikada.‘‘

Čini se da i Joshuin tim naginje uzvratnoj borbi – prilika za još jedno osvajanje naslova svjetskog prvaka previše je dobra da bi je se odbilo.

Linker
13. listopad 2024 18:48