K1 i Boks

Trillerova priredba koju su predvodili Holyfield i Belfort totalno podbacila brojkom prodanih PPV-a

Vitor Belfort vs. Evander Holyfield
 CHANDAN KHANNA/AFP/Profimedia
Čini se kako je boksačka priredba održana prethodnog vikenda razočarala ostvarenim rezultatima

Velika očekivanja imali su u Triller Fight Clubu kada su organizirali boksačku priredbu na kojoj su nastupala imena poput Evandera Holyfielda, Andersona Silve, Vitora Belforta, Davida Hayea itd. Iako je jasno kako je tu manjkalo kvalitetnih boksačkih mečeva na najvišoj razini, organizatori su uspjeli upariti nekoliko legendarnih boraca iz svijeta boksa i MMA-a, a puno su ulagali u promoviranje i marketing tog eventa.

Nažalost po njih, prema informacijama koje je na svom Twitter profilu podijelio novinar specijaliziran za boksačke vijesti Dan Rafael, Trillerova priredba poprilično je podbacila. Naime, 150 tisuća prodanih PPV-a rezultat je koji su ostvarili, a čini se kako niti dodavanje Donalda Trumpa komentatorskoj ekipi nije naročito pomoglo. Možda je otkazivanje Oscara De La Hoye i uskakanje puno starijeg Holyfielda na ''short notice'' imalo određenog utjecaja u postizanju brojki koje su lošije od očekivanih.

Nekoliko dana nakon priredbe, iz Trillera su pustili službenu informaciju kako nemaju više interesa organizirati egzibicije i da se planiraju okrenuti službenim profesionalnim mečevima. Čini se kako su ostali razočarani neuspjehom svoje priredbe koja je prodanim PPV-ima generirala oko 7.5 milijuna dolara prihoda. To je daleko od iznosa koji je dovoljan da pokriju čak i honorare svih sudionika, a kamoli ostale troškove.

Prozivao je Vitor Belfort Jakea Paula netom nakon svoje borbe protiv Holyfielda rekavši kako Triller ima spremnih 25 milijuna dolara za tu borbu, a zatim se prozivci priključio čelnik Trillera Ryan Kavanaugh podebljavši ponudu na 30 milijuna dolara. Jake Paul brzo se oglasio rekavši kako ne vjeruje da su oni spremni pružiti taj novac, a čini se kako je youtuber bio dobro informiran o njihovom ne naročito uspješnom poslovanju kada je u pitanju boks i organiziranje boksačkih priredbi.

150 tisuća prodanih PPV-a nije totalna katastrofa, no kada uzmemo u obzir koliki trud ulažu organizatori dovodeći razne glazbene zvijezde, bivšeg predsjednika SAD-a, legendarne borce itd., onda je jasno kako oni teško mogu bolje od ovoga, a preostaje vidjeti kakve će rezultati postizati kada se odmaknu od egzibicija.

Linker
19. travanj 2024 02:22