K1 i Boks

Turki Alalshikh ekspresno reagirao nakon otkazivanja Beterbieva: Dmitry Bivol dobio je novog protivnika

Dmitry Bivol

 Patrick T. FALLON/AFP/Profimedia
Sjajni ruski poluteškaš borit će se protiv neporaženog poluteškaša

Nadolazeći boksački meč između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka trenutno je u glavnom fokusu boksačke MMA javnosti, ali samo dva tjedna nakon tog spektakularnog eventa, na rasporedu je trebao biti još jedan meč za ujedinjenje svjetskih titula.

Dmitry Bivol i Artur Beterbiev, dvojica neporaženih poluteškaša trebali su se obračunati 1. lipnja (šesti mjesec) na spektaklu u Saudijskoj Arabiji, ali Beterbiev je prošli tjedan otkazao nastup zbog ozljede koljena. Borba će vjerojatno biti prebačena na novi datum, ali dobra je vijest da Dmitry Bivol neće u potpunosti ostati bez nastupa.

Naime, Turki Alalshikh potvrdio je kako su pronašli zamjenskog protivnika koji će se obračunati s Bivolom početkom šestog mjeseca. Radi se o libijskom boksaču Maliku Zinadu (22-0). Zinad definitivno nije ime u rangu Beterbieva ili Bivola, ali trenutno je neporažen, pristao je uskočiti na ‘‘short notice‘‘ i zaslužuje poštovanje.

16 od ukupno 22 pobjede u karijeri Zinad je upisao nokautom, a posljednji nastup odradio je 24. travnja (četvrti mjesec) ove godine. Većinskom odlukom sudaca porazio je Jeromea Pampellonea. Nije puno vremena prošlo od Zinadovog posljednjeg nastupa, što je dobra stvar i znak da je Zinad gotovo sigurno u jako dobroj formi.

Prema BoxRec-ovoj rang ljestvici, Zinad je deveti najbolji poluteškaš na svijetu, dok je Bivol drugi, odmah iza Beterbieva. Bivol u svom vlasništvu drži WBA svjetsku titulu i Zinad bi u slučaju iznenađujuće pobjede postao svjetskim prvakom u poluteškoj kategoriji.

Turki Alalshikh pojasnio je kako će meč Bivola i Zinada biti održan na istoj priredbi na kojoj ćemo gledati 5 vs. 5 okršaj Matchroom Boxinga i Quensberry Promotionsa. Međutim, meč Bivola i Zinada neće biti dio tog 5 vs. 5 obračuna, ali bit će dio istog PPV-a i ulaznica za 5 vs. 5 event uključivat će borbu Bivola i Zinada.

Meč između Beterbieva i Bivola nešto je čemu smo se silno veselili, ali ozljede se događaju, a organizatori zaslužuju pohvale zbog brze reakcije i pronalaska adekvatnog zamjenskog protivnika.

Linker
17. svibanj 2024 11:05