K1 i Boks

Anthony Joshua i Daniel Dubois rasprodali su Wembley! Dubois poručio: ‘Te večeri moram postati koljač kraljeva‘

Anthony Joshua i Daniel Dubois 

 Jordan Pettitt/PA Images/Profimedia
Što reći, osim da se nadamo da će Joshua i Dubois pružiti jednu spektakularnu borbu

Za nešto manje od mjesec dana, točnije u subotu, 21. rujna (deveti mjesec) na Wembleyju nas konačno očekuje jedan boksački, teškaški spektakl. U posljednje vrijeme, Saudijska Arabija postala je boksačka prijestolnica, zahvaljujući kapitalu kojeg Saudijci ulažu upravo u boks.

Puno velikih, teškaških okršaja pratili smo u Saudijskoj Arabiji, dok je Velika Britanija pomalo pala u drugi plan. Saudijci zasigurno raspolažu većim sredstvima koja im omogućavaju da lakše dovedu najveće zvijezde, no, idućega mjeseca ćemo gledati jednu veliku priredbu i na Wembleyju.

Anthony Joshua i Daniel Dubois predvodit će navedenu priredbu, a ulog će biti Duboisov IBF pojas prvaka u teškoj kategoriji. Dubois je imenovan punopravnim prvakom nakon što je pobijedio Hrgovića i nakon što je Usyk napustio ovaj pojas, no rekao je da sada želi na ‘‘pravi‘‘ način osvojiti ovu titulu.

‘‘Ja jednostavno ciljam da budem najbolji. Da se borim s najboljima i da budem najbolji. AJ je bio kralj jako dugo vremena, svi to znamo, tako da te večeri ja moram postati koljač kraljeva‘‘, rekao je Dubois za SkySports.

Osim njega, i Turki Alalshikh također je govorio za SkySports. Turki je potvrdio kako je s jučerašnjim danom rasprodan Wembley, odnosno, karata u prodaji, barem onim službenim putem, više nema.

Cijene karata kretale su se sve od 175 funti, pa sve do 3500 funti, no to nije spriječilo fanove da skoro mjesec dana prije priredbe pokupuju sve ulaznice.

Što reći, osim da se nadamo da će Joshua i Dubois pružiti jednu spektakularnu borbu. Opasni su to teškaši koji itekako znaju srušiti protivnika, a koji će to uspjeti, saznat ćemo za malo manje od mjesec dana.

Linker
05. rujan 2024 10:29