K1 i Boks

Turki Alalshikh najavio je dva velika revanša koja će biti na istoj priredbi ove zime

Anthony Joshua i Daniel Dubois

 Adrian Dennis/AFP/Profimedia
Saudijski boksački moćnik nastavlja organizirati samo najbolje moguće događaje

Sada znamo kada će se Anthony Joshua i Daniel Dubois ponovno boriti.

Sinoć su oči boksačkog svijeta bile uprte u Rijad u Saudijskoj Arabiji gdje je Artur Beterbiev postao apsolutni prvak u poluteškoj kategoriji pobijedivši Dmitrija Bivola većinskom odlukom sudaca. Međutim, rezultat nije prošao bez kontroverzi.

Jedni promatrači smatraju da je Bivol trebao pobijediti, ali borba je bila toliko tijesna zbog čega drugi smatraju kako bi i neriješeni ishod bio pravedan. Nakon meča, Bivol je izjavio da želi revanš protiv Beterbieva, a čovjek koji bi to mogao realizirati je saudijski boksački mogul, Turki Alalshikh.

Otako se uključio u svijet boksa, Alalshikh je pomogao organizirati mnoge visokoprofilne borbe koje su ranije bile otežane ili se nisu mogle dogovoriti. Ovaj saudijski savjetnik pri Kraljevskom sudu, s rangom ministra, već je sinoć najavio kako planira pokrenuti pripreme za revanš za titulu poluteške kategorije.

Također je otkrio i svoje planove za revanš između Anthonyja Joshue i Daniela Duboisa. Prema pisanju The Mirrora, Alalshikh je otkrio datum za drugi susret ‘‘AJ-a‘‘ i ‘‘DDD-a‘‘. Naime, 22. veljače 2025. godine možemo očekivati uzvratnu borbu.

Planira se da će na toj priredbi također biti organizirane i borbe u sklopu revanša između dvije najpoznatije promocijske kuće - Queensbury Promotionsa i Matchroom Boxinga. Prisjetimo se, 1. lipnja je bila organizirana ‘‘Queensberry vs Matchroom: 5v5‘‘ priredba na kojoj je nastupio Filip Hrgović u svojoj posljednjoj borbi protiv Duboisa i na kojoj je Queensberry odnio svih pet pobjeda.

Ako se to ostvari, priredba će biti izuzetno uzbudljiva i bogata mečevima, a srećom, na temelju onoga što smo vidjeli protekle godine, kada Turki Alalshikh napravi plan, on se uglavnom i provede.

Linker
13. listopad 2024 18:48