K1 i Boks

Turki Alalshikh tvrdi da su rasprodali event u Los Angelesu, ali evo prave istine; Debi u SAD-u polučio je jako loše brojke

Turki Alalshikh

 Screenshot (youtube, Tnt Sports)
Moćni Saudijac pokušava se probiti na globalno boksačko tržište, ali pred njim je dosta posla

Početkom ovog mjeseca ili da budemo precizniji, 3. kolovoza održan je još jedan boksački event u sklopu "Riyadh Seasona". Za razliku od prijašnjih boksačkih eventa pod ingerencijom Turkija Alalshikha i njegovih partnera, Saudijci su ovu priredbu održali izvan Riyadha, čak i izvan Saudijske Arabije.

Los Angeles bio je grad domaćin tog eventa, a priredbu su predvodili Terence Crawford i Israil Madrimov. Osim Crawforda i Madrimova, na priredbi je nastupilo mnoštvo poznatih imena poput Martina Bakolea, Jareda Andersona, Andyja Ruiza, Andyja Cruza, Davida Morrella itd.

Bio je to jedan vrlo dobro posložen ‘‘fight card‘‘, a Turki je ovaj event odlučio organizirati na BMO stadionu u Los Angelesu. Radi se o stadionu koji prima nešto više od 20 tisuća gledatelja, a nekoliko dana prije samog eventa, Turki je javno obznanio kako su prodali sve ulaznice. Time je upućivao da njegov debi na američkom tlu ide u jako dobrom smjeru, ali BoxRec je došao do povjerljivih dokumenata koji otkrivaju pravu istinu.

Naime, gotovo četiri tisuće ulaznica (3935) od ukupno 21799, podijeljeno je bez naplate. U postotku, 18,1 posto ukupnog broja ulaznica podijeljeno je određenim osobama. Najskuplja mjesta koja su podijelili prvotno su koštala 500 američkih dolara, ali neki sretnici uspjeli su ta mjesta dobiti besplatno. Od ukupno 3449 mjesta po cijeni od 500 dolara, organizatori su čak 1116 popunili besplatno davajući ulaznice.

Jedan od iskusnih posrednika u prodaji ulaznica, u razgovoru za BoxRec istaknuo je kako besplatna podjela ulaznica nije nešto neuobičajeno i zapravo se događa na gotovo svakom eventu, ali kada brojka poklonjenih ulaznica dosegne skoro 20 posto ukupnog broja karata, onda se takav event ne može smatrati naročito uspješnim.

Kako navodi i poznati boksački novinar Kevin Iole, brojke ovog eventa u globalu su loše. Procjenjuje se kako je prodano između 75000 i 100 tisuća PPV-ova što je također poprilično slaba. Turki Alalshikh navodno je u gubitku, a procjene govore kako taj gubitak iznosi oko 10 milijuna dolara. Možda ne pretjerano velik iznos za nekog poput Turkija Alalshikha, ali jasan pokazatelj da njegov debi na teritoriju SAD-a nije polučio uspjeh.

Linker
16. rujan 2024 09:36