K1 i Boks

Tyson Fury: ‘Derek Chisora je jednako opasan kao i Usyk‘


Derek Chisora vs. Tyson Fury
 

 BPI/BPI/Shutterstock Editorial/Profimedia
‘Gypsy King‘ ga je već pobijedio 2011. i 2014. godine

Tyson Fury je naumio boriti se u dvanaestom mjesecu, a kako stvari stoje, želja će mu se i ispuniti. Iako je u proteklih nekoliko tjedana stvorio pravi nered u teškoj kategoriji i među izazivačima, sve je izglednije kako se borba protiv Anthonyja Joshue neće dogoditi, barem ne za sad.

Nakon što mu je ucjena propala, kao potencijalni protivnici spominjali su se Luis Ortiz, Andy Ruiz Jr., Filip Hrgović, Mahmoud Charr te po najnovijem, Derek Chisora. Još uvijek nitko od njih nije službeno potvrđen kao sljedeći protivnik ‘‘Gypsy Kinga‘‘, no vrlo zanimljivu stvar je imao Fury za reći o Chisori:

‘‘Još uvijek ništa nije potpisano ali sljedeći tjedan ćemo sve najaviti. Sljedećega tjedna ćemo znati protivnika, a imamo četiri ili pet tipova u šeširu te će jedan od njih biti izabran do sljedećega tjedna‘‘, započeo je Fury.

‘‘Po mom mišljenju, Chisora je najmanje imao neriješenu borbu protiv Usyka. Vidim da je Chisora u potpunosti jednako opasan kao i Usyk. Jeste li vi gledali tu borbu? I Usykov menadžer zna da je ono bio neriješen meč. Derek Chisora nije za otpisati i ako mu prođe njegov plan A, sj**ani ste‘‘, rekao je.

Inače, Fury i Chisora su se već dva puta borili, a oba puta je slavio Tyson. Prvi puta 2011. godine kada je pobijedio sudačkom odlukom, a zatim 2014. kada je Chisorin kut prekinuo borbu.

Kako za sada stvari stoje, Fury će se boriti 3.12., a protivnika bi trebali saznati vrlo skoro.

Linker
20. travanj 2024 16:40