K1 i Boks

Tyson Fury digao ruke od meča protiv Joshue: ‘On je mrtav u mojim očima‘

Tyson Fury

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
‘‘Gypsy King‘‘ tvrdi da se godinama trudio ugovoriti taj meč, ali više nema volje

Nije tajna da Tyson Fury godinama zaziva meč protiv Anthonyja Joshue. Bila bi to svojevrsna ‘‘borba za najboljeg engleskog boksača‘‘, a ujedno i obračun dvojice boksača koji trenutno uživaju ponajveću popularnost među svim aktivnim boksačima.

Nažalost po Furyja, Joshua je svoje titule svjetskog prvaka izgubio u meču protiv Oleksandra Usyka, a nije ih uspio vratiti u revanšu. AJ će se 1. travnja (4. mjesec) boriti protiv Jermainea Franklina u nadi da će vratiti svoje samopouzdanje, a Fury je trenutno u pregovorima za borbu protiv Usyka.

Pobijede li obojica u svojim mečevima, donekle se otvara mogućnost za međusobni obračun Joshue i Furyja, ali ‘‘Gypsy King‘‘ u razgovoru za Sport Bible otkrio je da ga ta borba više apsolutno ne zanima.

‘‘Ne želim više niti pričati o tome. Gotovo. Nemam volje i interesa za nikakva pitanja o AJ-u. Nula. Tip je mrtav u mojim očima. Nikakav posao između mene i njega ne treba biti odrađen. Od 2017. do 2022. pokušavao sam ugovoriti taj meč. Neće se dogoditi.‘‘, rekao je Fury koji se nadao borbi protiv Joshue u 12. mjesecu protekle godine, ali na kraju je boksao protiv Dereka Chisore jer se nije uspio dogovoriti s Joshuom.

Fury je ovime na neki način ugasio sve nade da ćemo gledati meč između njega i Joshue, ali nikad se ne zna. Posebice se ne zna kad je Fury u pitanju, jer njegovi stavovi podložni su vrlo učestalim promjenama. Zato se nemojte iznenaditi ako Fury prozove Joshuu već nakon svog sljedećeg nastupa. Svjestan je ‘‘Gypsy King‘‘ zarade do koje bi došao kroz tu borbu, a svjestan je i da bi mu pobjeda u tom meču dobro došla u njegovom rezimeu. Ipak je Joshua bivši svjetski prvak i jedan od najboljih teškaša na svijetu.

Linker
20. travanj 2024 14:51