Ostalo

Francis Ngannou odgovorio Deontayu Wilderu: ‘Zanima me samo boks, jedino ćeš tako zadržati udove‘

Francis Ngannou

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Otkriveno je da je sada i Wilder slobodan borac, tako da nije niti malo nerealno da ih uskoro gledamo u kavezu

Sredinom dvanaestog mjeseca prošle godine Francisu Nganouu je istekao ugovor s UFC-om, a vjerojatno vam je svima poznato što je uslijedilo nakon toga. Uvjeti i pregovori koje je bivši prvak teške kategorije stavio pred svoje poslodavce nisu urodili plodom, tako da je Ngannou slobodan borac i može se boriti gdje hoće.

Nije tajna da Francis želi boksački meč protiv Tysona Furyja, no on je u pregovorima s Usykom tako da će za sad teško doći do tog meča. Deontay Wilder mu se nedavno ponudio s prijedlogom za dvije borbe, jedna u boksu i jedna u MMA-u:

‘‘Još me uvijek zanima ta borba. Volio bih to učiniti u Africi. Znam da se Ngannou sad bavi svojim stvarima, a i ponosan sam na njega što slijedi svoje srce. Jako me zanima ta borba, Učinimo to. Dva crna superheroja. Čak mi je i ovo palo na pamet; organizirajmo dvije borbe‘‘, rekao je Wilder za Trill Boxing Talk.

Michael Benson je na svom Twitter profilu prenio vijest kako je sada i Wilder slobodan borac, a odmah se javio i Ngannou:

‘‘Dobrodošao u slobodni svijet. Nadam se da si čovjek od riječi. Vidimo se uskoro‘‘, kratko mu je napisao Ngannou.

No, izgleda da Ngannoua zanima samo boks:

‘‘Rekao sam da me zanima jedno boks tako da on zadrži svoje udove. Kao što sam i rekao, vidjet ćemo je li on čovjek od riječi‘‘, kasnije je napisao Francis.

Što će od ovog svega biti, saznat ćemo u budućnosti. S obzirom da su sada obojica slobodni borci, bilo bi realno vidjeti njih dvojicu u ringu. Ako uzmemo u obzir da je Fury sada nedostupna opcija za Ngannoua, Wilder je možda prva sljedeća najbolja alternativa.

Linker
20. travanj 2024 13:05