K1 i Boks

Tyson Fury istaknuo veliku opasnost protiv Ngannoua: ‘Ako se to dogodi, neću moći izaći iz kuće!‘

Tyson Fury (lijevo) i Francis Ngannou (desno) tijekom sučeljavanja

 DEAN FARDELL/AVALON/PROFIMEDIA Dean Fardell/avalon/profimedia
Ogroman je favorit protiv Kamerunca

Tyson Fury je u četvrtak bio u punom režimu, pokušavajući uvjeriti svakoga tko bi htio čuti da početnik u teškoj kategoriji ima legitimnu priliku nokautirati ga u njihovom boksačkom meču sljedeći mjesec.

Vatreni šoumen podsjetio je nevjernike da svatko, od pijanog tipa u baru preko puta do televizijske voditeljice koja ga je intervjuirala, može nokautirati neporaženog WBC prvaka ako ga on ili ona udari pravim udarcem. Zamislite što će se dogoditi, upozorio je Fury, ako nekako bude nokautiran od strane neiskusnog bivšeg UFC prvaka u teškoj kategoriji.

Taj strah potaknuo je Furyja da trenira dvostruko jače za njihovu borbu nego što se drski Britanac pripremao za jednu od svojih borbi za titulu protiv američkog nokautera Deontaya Wildera. Dok većina boksačkih obožavatelja i većina medija koji prate boks ne misle da Ngannou ima priliku uznemiriti Furyja, 35-godišnji prvak obećao je kritičarima da Kamerunca smatra legitimnom prijetnjom zbog njegove sirove snage.

"Nemojmo zaboraviti da sam trenirao samo šest tjedana za Deontaya Wildera, a sada odrađujem 12 tjedana za Francisa Ngannoua, 12 tjedana. Dakle, moram biti na svojoj razini jer sada je na redu nešto više od boksačke borbe. Znate, ako izgubim od kandidata broj jedan, drugog prvaka, to je kao, ‘Pa, izgubio je od prvaka, što god.‘ Ipak, ako izgubim od MMA borca, nikada više neću moći izaći iz kuće. Bit će to ismijavanje. Ljudi će mi to zauvijek predbacivati."

Ngannou (37) nokautirao je 12 protivnika u 20 profesionalnih MMA mečeva (17-3) prije nego što je pristao boriti se s Furyjem u boksačkom ringu. Dobio je šest uzastopnih UFC mečeva prije nego što je Ngannou prošle godine raskinuo s tvrtkom nakon što mu je istekao ugovor, a sada će se boriti s Furyjem koji ponovno ukazuje na to da se vrlo ozbiljno priprema.

“Bilo da mediji to žele shvatiti kao šalu ili kako god to žele shvatiti, ja ću biti spreman. A ako nisam, i budem nokautiran, želim da mi se svi smijete. To je ono što ću željeti jer ću to zaslužiti. Čovjek je stroj i ja ću ga 100 posto poštovati”, zaključio je.

Linker
02. svibanj 2024 12:51