K1 i Boks

‘Zurdo‘ Ramirez svladao Joea Smitha Jr-a nakon deset odličnih rundi, približio se novom napadu na titulu

Gilberto Ramirez 

 Yong Teck Lim/Getty images/Profimedia
Bio je ovo WBA eliminacijski meč, tako da je Ramirez sada došao još jedan korak bliže napadu na svjetsku titulu

Iako ovoga vikenda nismo gledali nikakav boksački meč za svjetsku titulu, svakako valja spomenuti onaj koji se noćas održao između dvojice nedavnih izazivača za titule. Gilberto ‘‘Zurdo‘‘ Ramirez borio se protiv Joea Smitha Jr-a, a Meksikanac je ipak pokazao da je noćas bio bolji boksač.

‘‘Zurdo‘‘ Ramirez se noćas kretao više nego inače te je i boksao bolje, a odmah je od samog početka Smith se počeo lateralno kretati i tako nije dopuštao Ramirezu da ga s nečim uhvati, a svoje najbolje trenutke je ‘‘Zurdo‘‘ imao kada je počeo bacati opasne kombinacije koje su sjedale na Smithovo lice.

Shvatio je Ramirez da je Smith dosta čvrst protivnik te da ga vrlo vjerojatno ipak neće uspjeti nokautirati, a to se pokazalo i točnim. Jednoglasnom odlukom sudaca je slavio Ramirez nakon deset rundi, a bila je ovo jedna vrlo zanimljiva borba koju vrijedi pogledati.

‘‘Mislim da sam cijelo vrijeme osjećao da sam bolji i da vodim na sudačkim karticama, ali nisam pokušavao završiti ga jer znam da ima jako teške ruke i da sa sobom donosi dosta snage‘‘, rekao je Ramirez u ringu nakon pobjede.

Bio je ovo WBA eliminacijski meč, tako da je Ramirez sada došao još jedan korak bliže napadu na svjetsku titulu. Kada će to biti, vidjet ćemo u budućnosti.

Linker
28. travanj 2024 08:00