K1 i Boks

Tyson Fury na meti je kritika zbog povezanosti s osuđenim kriminalcem: ‘Ne miješam se u tuđe poslove‘

Tyson Fury

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
‘‘Gypsy King‘‘ vidno se uznemiri na pitanja o Danielu Kinahanu

Izrazito opušten djeluje Tyson Fury uoči meča protiv Dillian Whytea. ''Gypsy King'' tvrdi kako mu je to oproštajni meč od boksa, ne stvara nikakve tenzije između sebe i Wyhtea te je gotovo cijeli tjedan dobro raspoložen. Ipak, jedna tema naglo mu mijenja raspoloženje i vidno ga uznemirava.

Naime, ''Gypsy King'' povezivan je s Danielom Kinahanom, osuđenim kriminalcem za kojim je raspisana tjeralica u SAD-u te nagrada od 15 milijuna dolara za legitimne informacije o njemu i njegovoj obitelji. Kinahan i njegova obitelj upleteni su u mrežu organiziranog kriminala povezanog s trgovinom droge. Kinahan je osnivač poznate boksačke organizacije MTK Global, a u srijedu je objavljeno kako ta organizacija prestaje s radom zbog sankcija koje su vlasti uvele ovom kriminalcu iz Irske.

Kinahan kartel prema optužbama upleten je i u mafijaški obračun pod nazivom ''Hutch-Kinahan feud'', a rezultat toga sukoba jeste i 18 počinjenih ubojstava, od kojih se većina dogodila na ulicama Dublina od devetog mjeseca 2015. godine pa nadalje. Kinahan trenutno živi u Dubaiju.

Tyson Fury nekoliko puta objavljivao je fotografije u društvu Daniela Kinahana, a 2020. godine javno mu se zahvalio i šokirao irske vlasti.

''Upravo sam odradio telefonski razgovor s Danielom Kinahanom. Obavijestio me da je najveći meč u povijesti britanskog boksa ugovoren. Velike pohvale za Dana, obavio je taj posao.'', rekao je Fury u videu koji je 2020. godine objavio na Twitteru, a radilo se o navodnom dogovoranju meča između Furyja i Joshue.

Fury je jučer tijekom intervjua za Sky Sports upitan da se oglasi po pitanju Daniela Kinahana i svojih poveznica s njime. ''Gypsy King'' vidno se unervozi na spomen te teme.

''Dobio sam milijun pitanja o tome već. Ali kao što sam vam rekao, ne tiče me se i ja nisam uključen u poslove drugih ljudi. Ne zabrinjavaju me takve stvari.'', bio je odgovor Tysona Furyja, na što je reporter Sky Sportsa nastavio s tom temom, istaknuvši kako je Kinahan godinama bio u boksačkom biznisu, a da je sada optuženi kriminalac.

''I što želite da napravim po tom pitanju? Rekao sam vam tri puta da to nema veze sa mnom i briga me. Što čovjek radi u svom biznisu, nije moja briga. Ja sam boksač i ne miješam se drugima u posao. Ako je napravio nešto, nije me briga. Jedino što me zanima jeste ono što ja radim, a ja se ne bavim ničim osim boksom. Da vam budem iskren, ja nisam blizak s nikim osim moje žene i djece. Kraj priče.'', dodao je Tyson Fury.

Teško je Furyja razapinjati zbog poveznica s Danielom Kinahanom, ako uistinu nije bio upućen u ilegalne radnje optuženika iz Irske. Fury je kao što kaže, prije svega boksač, a dokle god mu se ne dokaže upletenost u nekakve ilegalne radnje, nema smisla uznemiravati ga ovom temom uoči velikog meča koji ga čeka u subotu.

Linker
21. travanj 2024 21:18