K1 i Boks

Tyson Fury o snazi Francisa Ngannoua: ‘Istina je, udara stvarno jako, ali...‘

Tyson Fury

 SCREENSHOT/YOUTUBE (BOXING KING MEDIA) Screenshot/youtube (boxing King Media)
Udarac Kamerunca bacio ga je u nokdaun u trećoj rundi

WBC prvak u teškoj kategoriji, Tyson Fury, 28. listopada u Saudijskoj Arabiji obračunao se s vjerojatno najjačim udaračem u povijesti UFC-a. Mnogi obožavatelji pitali su se hoće li se ta snaga pretočiti u par boksačkih rukavica, u usporedbi s onima od četiri unce koje se koriste u UFC-u, a Fury se osvrnuo na njegov okršaj s Kameruncem, koji ga je ostavio s velikim modricama i modricom na oku.

Fury je pobijedio podijeljenom odlukom sudaca nad boksačkim debitantom u kontroverznom stilu, pretrpjevši nokdaun i blizak rezultat nakon što je većina obožavatelja očekivala da će biti laka noć za "Kralja Cigana".

Britanac se suočio s jednim od najžešćih boksača svih vremena Deontayem Wilderom, u ne manje od tri navrata, a također je dijelio ring s dugogodišnjim nokauterom Vladimirom Kličkom. Međutim, u intervjuu za Boxing King Media, 35-godišnjak trudio se napraviti usporedbu između Ngannoua i dva bivša svjetska prvaka, tvrdeći da zapravo nije osjetio puni učinak "Predatorovih" udaraca, unatoč modricama na njegovom licu.

"On snažno udara, ali to je bilo pomalo kao kroše u stražnji dio glave, nokdaun u trećoj rundi, a osim toga nije me baš pogodio s puno više snage."

Bez obzira na to je li Fury osjetio snagu Ngannouovih udaraca, njegovo tijelo i lice pričaju drugu priču. Toliko je daleko otišlo da je njegov najavljeni obračun s Oleksandrom Usykom odgođen od prvotnog datuma (23. prosinca) i sada se očekuje da će se taj meč održati u Rijadu u veljači ili ožujku.

Linker
02. svibanj 2024 15:08