K1 i Boks

Tyson Fury odao priznanje bivšem protivniku: ‘Ima lavlje srce, treba imati m**a za tako nešto!‘

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Imao je i neke loše riječi za njega

Tyson Fury osvrnuo se na svoju karijeru i ima posebne pohvale za jednog čovjeka koji mu je postavio najviše problema za rješavanje, rekavši da ima "lavlje srce" WBC-ov prvak zasad je neporažen u dosadašnjoj karijeri od 34 borbe, iako ima jedan remi u svom rezimeu. Bila je to njegova prva borba s Deontayem Wilderom, za koju mnogi misle da je Fury učinio dovoljno za pobjedu.

Poznato je da je uskrsnuo iz mrtvih i pobijedio ga nakon teškog nokdauna u posljednjoj rundi i vratio se te izvukao neriješen ishod. Nastavio je pobjeđivati ​​Wildera u dvije daljnje borbe, ali ne sve dok Wilder nije pokazao pravu hrabrost nakon što je oboren i sam se nekoliko puta vraćao "iz mrtvih".

Od treće i posljednje borbe u listopadu prije dvije godine, Wilder se borio samo jednom protiv Roberta Heleniusa, iako je bio u dugotrajnim pregovorima da se bori protiv Andyja Ruiza i Anthonyja Joshue, a s potonjim još uvijek postoji mogućnost. Govoreći za TNT Sports Boxing, Fury je imao mnogo pohvala za svog dosad najizazovnijeg protivnika.

“Svaka čast za Deontaya, on ima lavlje srce. Bez obzira što on kaže o meni ili što kažemo jedno o drugome, morate se diviti nekome protiv koga ste se borili tri puta, treba imati m**a za tako nešto.”

Fury zatim spominje mnoge isprike koje je Wilder dao nakon svojih gubitaka, ali je i dalje govorio o svom divljenju Amerikancu.

“Bez obzira na sve, poštujem činjenicu da smo imali trilogiju i razbili jedno drugo te vjerojatno jedno drugome srušili godine života. Ne može vjerovati da je izgubio, samo je morao smisliti razlog. Bilo je toliko isprika zašto je izgubio i mislim da je to stvarno glupo.”

Od borbe s Wilderom, Fury je nokautirao Dilliana Whytea i Dereka Chisoru, a sljedeći je Francis Ngannou u Rijadu, zatim veliki okršaj s Oleksandrom Usykom u Saudijskoj Arabiji u najiščekivanijoj borbi u svijetu boksa.

Linker
04. svibanj 2024 01:46