K1 i Boks

Tyson Fury otkrio kako će proslaviti pobjedu protiv Usyka i poručio: ‘Nitko se ne boji nikog u boksačkom meču!‘

Tyson Fury

 BRUNO BEBERT/BESTIMAGE/PROFIMEDIA Bruno Bebert/bestimage/profimedia
Idući obavezni izazivač Furyju jest Daniel Dubois koji je pobijedio Kevina Lerenu u prosincu

Tyson Fury je rekao da se planira "uništiti u centru Londona" ako ove godine pobijedi svog rivala, Ukrajinca Oleksandra Usyka. WBC prvak u teškoj kategoriji Fury i nositelj jedinstvene titule Usyk bili su u pregovorima da se bore u Londonu u travnju (4. mjesec), ali je borba propala te su obojica bili primorani potražiti nove protivnike.

Međutim, Fury je obnovio nadu da bi se borba za neospornu titulu ipak mogla održati, raspravljajući o meču na medijskom događaju u ponedjeljak.

“Mislim da se nitko nikoga ne boji u boksačkom meču, borba se mora dogoditi, mora se dogoditi ove godine."

“Jednostavno mislim da je to lak posao – doista jednostavan posao. Udario bih ga, on bi pao na pod, izašao bih i slavio u centru Londona.”

Od propasti planiranog okršaja između Furyja i Usyka u travnju, prvog se povezivalo s Andyjem Ruizom Jr-om i Zhilei Zhangom, dok bi Ukrajinac trebao boksati protiv Daniela Duboisa .

Međutim, Joe Joyce, koji je izgubio od Zhanga tehničkim nokautom u travnju, aktivirao je klauzulu o revanšu kako bi se ponovno borio s kineskim teškašem U tom raspletu, bivši prvak Ruiz ponovno je prvi izazivač koji će se suočiti s Furyjem ovog ljeta, prije nego što se "Ciganski kralj" potencijalno suprotstavi Usyku ove zime.

U međuvremenu, Dubois je Usykov sljedeći obavezni izazivač. Britanac se posljednji put borio u prosincu kada je pobijedio Kevina Lerenu u trećoj rundi.

Linker
15. travanj 2024 03:31