K1 i Boks

Tyson Fury otkrio koliko je zaradio u prvom profesionalnom meču: ‘I tad sam bio milijunaš!‘

Tyson Fury

 JUSTIN TALLIS Afp
Bilo je to godine 2008. u Nottinghamu

WBC prvak u teškoj kategoriji, Tyson Fury, prisjetio se svojih ranijih dana u ringu i honorara kojeg je dobio za svoju debitantsku borbu 2008. godine.

Fury je došao iz jakog amaterskog pedigrea, osvojivši brončanu medalju na AIBA-i za mlade 2006. i postavši engleski nacionalni prvak 2008. Međutim, engleskom gorostasu nije uspjelo plasirati se na Olimpijske igre 2008. godine jer je odbor je dao prednost Davidu Priceu koji je došao kroz olimpijski program, unatoč tome što je Fury u tom trenutku bio treći amater na svijetu, iza dva Rusa.

Fury je 2008. godine prešao u profesionalne vode s određenom dozom očekivanja, a njegov prvi zadatak bio je mađarski boksač Bela Gyongyosi (3-9-2) na "undercardu" priredbe kada je Carl Froch slavio protiv Jeana Pascala u Nottinghamu za naslov svjetskog prvaka.

"Gypsy King" je opravdao "hype" prekidom u prvoj rundi, a sada je, u intervjuu za iFL TV, otkrio iznos koji mu je plaćen te večeri.

“9000.. Dobio sam 9000 i dobio sam 100.000 za potpis, 33.000 godišnje tijekom tri godine i devet tisuća za moju prvu borbu, tako da sam stvarno dobio 42.000 za svoju prvu borbu, što nije bilo loše u to vrijeme. Tada sam bio milijunaš. Vjerojatno još uvijek imam te novce, znate?”

Ovih se dana Fury razvio u globalnu zvijezdu i trebao bi zaraditi 50 milijuna dolara za ovaj vikend kada će imati okršaj protiv Francisa Ngannoua, oko 4500 puta više nego koliko je dobio za borbu protiv Gyongyosija.

Kamerunac bi trebao zaraditi 10 milijuna dolara za svoj profesionalni boksački debi, što je drugi najveći novčani iznos za debi u povijesti boksa, iza UFC zvijezde, Conora McGregora, koji je navodno zaradio više od 100 milijuna dolara za "The Money Fight" protiv Floyda Mayweathera.

Linker
01. svibanj 2024 23:41