K1 i Boks

(VIDEO) Obojica su na preko 120 kilograma! Tyson Fury i Francis Ngannou odradili su vaganje

Tyson Fury (lijevo) i Francis Ngannou (desno)

 Screenshot (youtube, Top Rank Boxing)
Pravi obračun gorostasa na rasporedu je sutra u Saudijskoj Arabiji

Sve je spremno za nesvakidašnji boksački spektakl koji nas sutra čeka u Saudijskoj Arabiji. Tyson Fury i Francis Ngannou predvodit će veliki boksački event, a službeno vaganje bila je njihova posljednja zadaća prije sutrašnjeg obračuna u ringu.

Obojica su teškaši, nije bilo straha od pada na vagi, ali sve nas je zanimalo koliko teže dva gorostasa. Tyson Fury očekivano je nešto teži od Ngannoua. Britanskom teškašu vaga je pokazala 125,96 kg (277,7 ‘lbs‘), a Ngannou je nešto lakši sa 123,42 kg (272,1 ‘lbs‘). Sučeljavanje je prošlo bez većih tenzija.

Tyson Fury u protekla tri nastupa varirao je sa svojom kilažom. Uoči trećeg međusobnog obračuna s Deontayjem Wilderom, Fury je na vaganju težio 125,2 kilograma. ‘‘Gypsy King‘‘ nakon toga borio se protiv Dilliana Whytea i Dereka Chisore, a vaga je pokazala 119,7 kg (vs. Whyte) i 121,9 kg.

Francis Ngannou s druge strane imao je gornju granicu dok je nastupao unutar UFC-a i nikada nije prelazio preko 120,5 kilograma. Na vaganju uoči meča protiv Ciryla Ganea, Ngannou je težio 116,6 kg, dok je uoči revanša s Miočićem težio 119,3 kilograma.

Jako zanimljiv bit će i obračun Martina Bakolea i Carlosa Takama. Martin Bakole prošle godine stišao je ‘‘hype‘‘ koji je pratio Tonyja Yoku i trenutno je u nizu od osam uzastopnih pobjeda. Bakole na WBA-ovoj rang ljestvici zauzima visoko drugo mjesto, ali neće imati lak zadatak u Rijadu.

image

Carlos Takam (lijevo) i Martin Bakole (desno)

Screenshot (youtube, Top Rank Boxing)

Carlos Takam ranije ove godine također je porazio Tonyja Yoku, a iza Takama je 48 profesionalnih nastupa. Francuz je dijelio ring s brojnim vrhunskim teškašima poput Anthonyja Joshue, Joea Joycea, Arslanbeka Makhmudova, Alexandera Povetkina, Josepha Parkera itd. 40 pobjeda upisao je Takam u dosadašnjoj karijeri, sedam puta je poražen, a 2014. godine upisao je remi u meču protiv Mikea Pereza.

Kad je u pitanju vaganje ove dvojice teškaša, Martin Bakole pojavio se nevjerojatno težak. 299,4 ‘‘pounda‘‘ pokazala je vaga, što je zapravo 135,80 kilograma. Carlos Takam sa svojih 116,6 kg također je pravi teškaš, ali osjetno lakši od Bakolea.

Podsjećamo, event se održava sutra (28.10.) od 19:00h, a prema predviđanjima, Fury i Ngannou u ringu bi se trebali pojaviti oko 23:30h. Naravno, sve ovisi o trajanju mečeva koji se održavaju prije njihovog, kao i o trajanju programa između mečeva.

Linker
27. travanj 2024 07:16