K1 i Boks

Tyson Fury planira odraditi tri nastupa sljedeće godine: Otkrio je alternativu ako ga Usyk odbije

Tyson Fury

 Screenshot (youtube, Frank Warren‘s Queensberry Promotions)
Po mnogima najbolji teškaš svijeta najavljuje aktivnu 2023. godinu

Vjerojatno nikome osim Tysonu Furyju i njegovom timu nije jasno zašto se ‘‘Gypsy King‘‘ odlučio na meč protiv Dereka Chisore. Imalo to smisla ili ne, činjenica je da će Fury i Chisora boksati 3. prosinca (12. mjesec) na stadionu Tottenhama, a svi se nadaju da će Fury u sljedećoj kalendarskoj godini ugovarati smislenije mečeve.

Jedan od takvih je onaj protiv Oleksandra Usyka za ujedinjenje svjetskih titula u teškoj kategoriji. Bio bi to možda i najveći mogući boksački meč u ovom trenutku, obračun dvojice neporaženih teškaša koji drže svjetske titule. Fury je u intervjuu za Quensberry Promotions dao dobre naznake da ćemo taj meč gledati već u prvom kvartalu 2023. godine.

‘‘Gypsy King‘‘ planira ugovoriti meč protiv Usyka neposredno nakon što odradi borbu protiv Chisore, a obračun s Ukrajincem zakazao bi za drugi mjesec sljedeće godine. Ukoliko Usyk ne pristane, Fury ima spremnu alternativu na koju se vjerojatno nitko neće požaliti.

‘‘Ako Usyk ne želi batine u veljači (2. mjesec), onda ćemo to odraditi s (Joe) Joyceom na Wembleyju. Ovdje se to prvi put čuli. Joe, spremi se, jer ako boksač srednje kategorije (Fury tako naziva Usyka, op.a.) ne želi vatru, ti upadaš. Tri puta ću se boriti sljedeće godine, a ti možeš biti jedan od protivnika.‘‘, rekao je Fury koji ne skriva oduševljenje Joyceom.

Joyce (15-0, 14 KO) je u devetom mjesecu ove godine nokautirao Josepha Parkera koji se za meč pripremao upravo s Furyjem u njegovom trening kampu. Bio je to fantastičan nastup Joycea, a Fury je nekoliko dana kasnije iskazao svoje poštovanje ka Joyceu.

‘‘Imao sam divan dan gledajući boks, velike mečeve i proučavajući sve teškaše. Moram priznati da je Joe Joyce drugi najbolji teškaš na svijetu, odmah iza mene. A tko zna, ako bude imao svoj dan, možda me može i pobijediti. Mislim da ćemo morati saznati jednog dana.‘‘, rekao je Fury.

Joe Joyce definitivno zaslužuje veliki meč, a mogao bi ga brzo i dobiti jer znamo već kakva zavrzlama slijedi po pitanju Usyka, IBF-ove titule svjetske titule i našeg Filipa Hrgovića. IBF će narediti Usyku obranu titule protiv Hrgovića i ukoliko Ukrajinac ugovori neki drugi meč, ostat će bez titule prvaka. Možda upravo Joe Joyce i Fury odrade borbu u drugom mjesecu, a Usyk u međuvremenu odradi svoju dužnost prema IBF-u. Pobijede li Usyk i Fury u svojim mečevima, prepreka ka održavanju njihove borbe ne bi više trebalo biti. Ali nešto bi se pitalo Joycea i Hrgovića u tom slučaju, a oni bi dali sve od sebe da im pomrse račune. Nadamo se da od cjelokupne priče neće proizaći još jedan besmisleni Furyjev meč.

Linker
07. rujan 2024 19:46