K1 i Boks

Tyson Fury šokirao izjavom: ‘Meč protiv Whytea bit će posljednji u mojoj karijeri‘

Tyson Fury

 Tolga Akmen/AFP
Puno više nego na konferenciji za mediji, ‘Gipsy King‘ je rekao nakon nje

Nije problem priznati da je prva konferencija za medije vezana uz meč Tysona Furyja i Dilliana Whyte bila apsolutno nezanimljiva. Prije svega zbog toga što Whytea nije bilo na njoj, a onda i zbog toga što Fury nije bio raspoložen za show kakav on na sličnim događanjima voli pružiti. Naravno, bilo je tu izjava u njegovom stilu, ali vidjelo se da mu nedostaje onaj tko će ga motivirati da iz sebe pusti ono najbolje što za takve prilike posjeduje.

No, srećom je Fury nakon konferencije za medije imao još jedan susret s novinarima u backstageu, a tamo je u desetak minuta pružio ono po što su došli. Zapravo, čak je i šokirao prisutne mnogim izjavama, u prvom planu onom kako će mu meč protiv Whytea biti posljednji u karijeri.

"Idem u mirovinu, nitko me ne zanima, umirovit ću se nakon ovog meča. Ovo je posljednje odbrojavanje", rekao je Fury kad je upitan o planovima nakon Whytea, što jako dobro možemo vidjeti u videu ispod odlomka.

Vrlo brbljavi i raspoloženi Fury može biti ozbiljan, ali vjerojatnije je kako je riječ o šali. Ipak, više puta ranije je spominjao da se neće još dugo boriti te da se planira umiroviti mlad i zdrav. Nešto tako je kasnije u ovom razgovoru i potvrdio.

"34 su mi godine, ovo je moja posljednja borba i idem u mirovinu sa 150 milijuna u banci. Dobro izgledam, zdrav sam i mlad sam. Kupit ću ogromnu jahtu. Imam već gomilu sjajnih automobila i posjeda diljem svijeta", rekao je, dodavši kako ne vjeruje da će se meč Anthonyja Joshue i Oleksandra Usyka dogoditi u svibnju ili lipnju, dodavši kako na istom ne misli biti prisutan kad se god odradio:

"Sjesti ću na plažu sa sexy plavušom, piti pina coladu i razmišljati o tome kako sam uspio u životu."

Ovo je bio klasični Tyson Fury, onakav kakvog se nadamo vidjeti sve više kako se meč bude približavao. U meču vjerujemo da ćemo vidjeti onu ozbiljniju verziju kakva se pojavila u ogledima protiv Dilliana Whytea. A to je onda čovjek čiji boks je prava poezija i užitak za gledati.

Linker
16. travanj 2024 14:39