K1 i Boks

Fury objasnio zašto se povlači iz boksa: ‘Nisam poput Mikea Tysona, ne mogu spiskati svoj novac‘

Tyson Fury

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Svjetski prvak u teškoj kategoriji smatra kako je najbolje povući se na vrhu

Boksački svijet ostao je poprilično šokiran prošlotjednom izjavom Tysona Furyja. WBC-ov prvak teške kategorije u četvrtom mjesecu (23. travnja) borit će se protiv Dilliana Whytea, a ususret tom meču, Fury je izjavio kako će to biti njegov oproštaj od boksa.

"34 su mi godine, ovo je moja posljednja borba i idem u mirovinu sa 150 milijuna u banci. Dobro izgledam, zdrav sam i mlad sam.'', rekao je ''Gypsy King'' za Boxing UK.

Iako mnogi nisu sigurni radi li se o svojevrsnom obliku privlačenja pozornosti kako bi meč protiv Whytea dobio dodatnu težinu ili je Fury uistinu ozbiljan, radi se o bitnoj stvari za svjetski boks. Tyson Fury trenutno je jedan od najpopularniji boksača na svijetu, a mnogi se nadaju kako ćemo ga kasnije ove godine gledati protiv pobjednika meča između Oleksandra Usyka i Anthonyja Joshue.

Ipak, Fury inzistira da će meč protiv Whytea biti njegov posljednji. Tyson u osmom mjesecu puni 34 godine, a borba protiv Whytea, bit će mu 33. u profesionalnoj karijeri. U razgovoru za BT Sport, Tyson Fury detaljnije je pojasnio zašto se planira umiroviti.

''Jedina stvar koju još mogu dobiti jeste novac. Nakon sljedeće borbe, moja zarada iznosit će preko 100 milijuna dolara. Ako je to novac koji mogu potrošiti, onda ne zaslužujem više novca, nije li tako? Znam da je Mike Tyson potrošio pola milijarde, a Evander Holyfield spiskao je oko 400 milijuna dolara. Ali ja ne živim njihovim blještavim načinom života. Stanujem u Morecambeu u Lancashireu. Tamo je sve jeftino. Nemam neke pretjerane navike kojima bi prokockao hrpu novca. Ništa ne radim i nikada ne bih mogao potrošiti novac koji imam.'', započeo je Fury, a zatim je dodatno pojasnio.

''Zašto bih bio jedan od onih koji su predugo ostali u sportu i završili ozlijeđeni? Jedna borba viška i sve uprskate, ali za što? Za nešto više novca? Imam stvari koje želim raditi, puno prilika koje ne uključuju oštećenje mozga. Imam šestero djece i ženu. Želim se povući na vrhu, kao neporaženi teškaški prvak svijeta. Htio bih snimati dokumentarac za Netflix, film u Hollywoodu. Također, želim biti dobar suprug, otac i sin. Više od svega želim biti sretan, a to je vjerojatno najteža stvar.'', objasnio je ''Gypsy King''.

Pomalo se nameće pitanje što će se dogoditi u slučaju da izgubi od Dilliana Whytea. Fury navodi kako se želi povući na vrhu, kao prvak svijeta, no porazom od Whytea, gubi svoju titulu. Međutim, pričekajmo 23. travnja, a nakon toga ćemo znati više o cjelokupnoj situaciji. U svakom slučaju, ''Gypsy King'' ima izuzetno zdravo razmišljanje, no svi ga želimo još neko vrijeme gledati unutar ringa.

Linker
03. svibanj 2024 20:07