K1 i Boks

Tyson Fury želi da mu Joshua prepusti Usyka: ‘Ako AJ odradi revanš, ponovno će izgubiti‘

Tyson Fury

 Daily Mail/dmg media/Profimedia
‘‘Gypsy King‘‘ jako je željan borbe protiv Joshue, no boji se da će ta mogućnost otpasti ako AJ opet izgubi

Poprilično uvjerljiv bio je Oleksandr Usyk krajem devetog mjeseca, protiv Anthonyja Joshue. Znali su svi da je neporaženi Ukrajinac fantastičan boksač, ali nametala su se određena pitanja, posebno zbog razlike u kilaži i snazi. Usyk je u tešku kategoriju prešao iz cruisera gdje je ujedinio sve pojaseve. Međutim, Joshua je na glasu kao jedan od najboljih teškaša na svijetu te je fizički impozantne građe.

Unatoč svemu, Usyk je sjajno iskoristio svoje prednosti u brzini i tehnici te je na koncu slavio jednoglasnom odlukom sudaca. AJ je spreman aktivirati opciju za instantni revanš i to se čini kao nešto što će Britanac zasigurno iskoristiti. Međutim, Tyson Fury nada se da to neće biti slučaj.

‘‘Gypsy King‘‘ dugo se nada meču protiv Joshue. Svjestan je Fury koliko je AJ popularan u svijetu boksa te da bi se radilo o borbi koja bi privukla vjerojatno najviše pažnje u teškoj kategoriji. Međutim, Tyson Fury zabrinut je da će Joshua ponovno izgubiti, a onda drastično opadaju šanse da se i on sam bori protiv Joshue.

‘‘Prerirao bih kad bi mi Anthony Joshua dopustio da se borim s Usykom. Ako Joshua odradi revanš i ponovno izgubi, a mislim da hoće, onda definitivno otpada meč između mene i njega. Ne možete izgubiti dvije borbe i onda uskočiti u veliki meč za teškaškog prvaka.‘‘, izjavio je Fury za Boxing Lowdown, a zatim je dodatno pojasnio svoj plan.

‘‘Ali, ako mi prepusti meč protiv Usyka, a ja ga sameljem, onda bih se ja vratio još jednom, borio bih se protiv Joshue i njega bih također samljeo. Nakon toga mogu odje**ti i svi oni mogu se boriti za pojaseve. Ja bih se umirovio.‘‘

Uistinu, ako Joshua ponovno izgubi od Usyka, njegov kredibilitet pri vrhu teške kategorije dodatno će opasti. Tyson Fury očito nema namjeru još dugo ostati u ovom sportu, a meč protiv Joshue njegova je trenutno najveća želja. Međutim, čini se kako Joshuin sportski duh trenutno nadjačava sve ostalo i on se silno želi osvetiti Ukrajincu. Vrijeme će pokazati je li to bila dobra odluka.

Linker
08. svibanj 2024 03:05