K1 i Boks

Tyson odgovorio na prozivku nekoć dominantnog UFC-ovog prvaka, a dotaknuo se i Holyfielda

 Ritzau Scanpix/AFP
Mike Tyson odgovorio je na prozivku bivšeg UFC-ovog prvaka Tita Ortiza.

Čak 15 godina prošlo je otkako je legendarni Iron Mike odradio svoj posljednji profesionalni meč, ali uskoro bi ga mogli ponovno vidjeti u njemu najdražem ringu.

Ovoga puta 53-godišnjem Tysonu nije cilj napad na svjetske titule, već prikupljanje novca kroz humanitarne ekshibicije kojima želi osigurati pomoć za one kojima je ona i najpotrebnija.

Sve otkako je bivši svjetski prvak najavio povratak u akciju, ponude pljušte sa svih strana. Javljaju se tako razni promotori, legende poput Evandera Holyfielda, ali i neka poznata imena iz MMA svijeta.

A među ovima posljednjima nalaze se i bivši UFC-ovi prvaci Tito Ortiz i Andrei Arlovski koji su svaki na svoj način prozvali nekoć najopasnijeg nokautera.

"Legenda protiv legende u PPV prijenosu! Kada ćemo to učiniti?" - glasilo je pitanje Ortiza, 45-godišnjaka koji je svojevremeno pet puta obranio svoju titulu u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji.

A sada je njegovu prozivku do Mikea prenio TMZ...

"Svatko tko želi doprinijeti ovoj humanitarnoj akciji je dobrodošao i može me izazvati", poručio je Tyson pa, nakon što su mu rekli da je Tito jasno izjavio kako se želi boriti, dodao:

"Otvoren sam za meč s bilo kime."

A što se događa s pričom oko Holyfielda?

"Ne znam hoćemo li Evander i ja ući u ring... No, to bi bilo sjajno za jednu humanitarnu akciju. Nas dvojica, kao nekakvi 'zakleti neprijatelji', da radimo dobre stvari za ljude, za one koji imaju manje sreće", zaključio je Tyson.

Linker
14. travanj 2024 20:46