K1 i Boks

UFC prvak želi borbu s Floydom Mayweatherom: ‘Uhvatiti ga i j****o ga isključiti!‘

Floyd Mayweather Jr.

 Eyepix/ddp USA/Profimedia
Prvak UFC-ove bantam kategorije misli da bi mogao biti prvi čovjek koji bi nokautirao Floyda Mayweathera

Sean O‘Malley želi se boriti protiv Floyda Mayweathera u egzibicijskom meču.

UFC-ov prvak u bantam kategoriji nagovijestio je da će se vrlo vjerojatno prebaciti na boks nakon što završi svoju MMA karijeru, a Mayweather, poznat kao ‘‘TBE‘‘ (The Best Ever), je na vrhu njegove liste želja.

Govoreći o mogućnosti dijeljenja ringa s Mayweatherom tijekom najnovije epizode podcasta Timbo-Sugar Show, O‘Malley je rekao: "Volio bih to. To bi bilo ludo."

No, O‘Malley ne bi bio tamo samo zbog iskustva. ‘‘Suga‘‘ misli da bi mogao postati prvi čovjek koji će nokautirati Mayweathera. Dodao je: "Samo ga uhvatiti na kraju, j****o ga isključiti... Egzibicijski meč? Sto posto."

O‘Malley je trenutno jedan od najvećih i najboljih boraca u MMA-u, ali prije nego što je potpisao za UFC, 29-godišnjak je okušao sreću u boksu. Godinu dana prije nego što je potpisao za UFC nakon impresivne pobjede nokautom na Contender Series showu 2017. godine, ‘‘Suga‘‘ je nokautirao boksača Davida Courtneyja u svom jedinom profesionalnom boks meču. Courtney je tada bio boksač s tri borbe (1-2), ali nije bio dorastao debitantu koji ga je triput oborio u prvoj rundi prije nego što ga je konačno srušio snažnim desnim krošeom, završivši borbu jednu sekundu prije kraja runde.

Unatoč svojoj popularnosti, malo je vjerojatno da će O‘Malley dobiti priliku boriti se protiv Mayweathera, uglavnom zbog vremena. O‘Malley izgleda kao da neće završiti svoju MMA karijeru uskoro. Borac iz Montane je u naponu snage sa svojih 29 godina i jedan je od glavnih lica UFC-a.

Vraća se u akciju 15. rujna u svojoj drugoj obrani naslova u bantam kategoriji protiv Meraba Dvalishvilija u glavnom događaju UFC-a 306 u Las Vegas Sphere areni.

O‘Malley je, u najmanju ruku, još barem pet godina udaljen od primanja ponuda za egzibicijske boks mečeve. U međuvremenu, Mayweather izgleda kao da nema puno preostalog vremena.

Bivši svjetski prvak u pet težinskih kategorija ima 47 godina i počinje smanjivati svoj naporan raspored egzibicijskih boksačkih mečeva u kojima se susretao s YouTuberima, zvijezdama reality televizije i svima ostalima otkako se povukao iz profesionalnog boksa 2017. godine.

Linker
05. rujan 2024 10:23