K1 i Boks

Umirovio se David Price, brončani olimpijac i jedan od najboljih britanskih teškaša

Price vs. Povetkin (2018. godine)
 Oli SCARFF/AFP
Dvije godine nakon posljednjeg održanog meča, sjajni Britanac odlučio je kako se neće vraćati u ring

26. listopada bit će točno dvije godine od posljednjeg meča Davida Pricea, onog kojeg je odradio na Matchroomovoj priredbi protiv Dereka Chisore. Popularni britanski teškaš od tada nije ugovarao mečeve te su se fanovi pitali što se događa u njegovom životu. Navršio je ove godine 38 godina i toliko dugo bez nastupa moglo bi ostaviti traga ako ponovno uđe u ring.

No, to se neće dogoditi, budući da je Price u razgovoru za BT Sport potvrdio kako je njegova karijera završila, jedino što to nije odlučio još javno obznaniti.

"Nisam službeno objavio da sam se umirovio, ali jesam. Neću se više boriti. Službeno sam zapravo to odlučio prije šest tjedana, a nekoliko faktora je dovelo do te odluke. 38 mi je godina i nemam više glad kakvu sam imao. To je najvažnija stvar, ona zbog koje gledate Tysona, Canela i Joshuu, unatoč tome što imaju novaca koliko god im je potrebno. Oni se bore za slavu i zato im je glad i dalje tu. Za mene je slava prošla. Nećete me više vidjeti u boksačkom ringu, barem ne kao borca", potvrdio je Price.

Price je imao uspješniju amatersku karijeru nego profesionalnu, budući da je bio europski i Commonwealth prvak, ali svakako mu najviše znači olimpijska bronca 2008. godine iz Pekinga. Tamo ga je u polufinalu savladao Roberto Cammarelle.

Profesionalnu karijeru započeo je s 15 pobjeda u nizu, uključujući osvajanje britanske titule i tri obrane iste. Svoje najveće pobjede ostvario je u posljednjoj fazi karijere, kad je naslagao redom Toma Littlea, Kasha Alija i Davida Allena, prije nego je došao spomenuti meč protiv Chisore. Na britanskoj sceni stekao je veliku popularnost, iako zapravo nikad nije uspio napraviti neki veći profesionalni rezultat.

S 203 centimetra visine, dugim rukama i jako dobrom tehnikom bio je svakome težak protivnik, no ponešto lošija "brada" svakako ga je koštala uspjeha u nekim većim mečevima. Profesionalnu karijeru završava s 25 pobjeda i šest poraza.

Linker
19. travanj 2024 23:02