K1 i Boks

Umirovio se jedan od najvećih kickboksača na ovim prostorima: Dževad Poturak objavio kraj karijere

Dževad Poturak
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
44-godišnji ‘‘BH Machine‘‘ odlučio je reći zbogom nastupima u profesionalnom kickboxingu

Legendarni bosanskohercegovački kickboksač Dževad Poturak (47-35-1, 1 NC) službeno se umirovio kada je u pitanju profesionalni sport. Kickboksač nadimka ''BH Machine'' jedan je od najvećih kickboksača na ovim prostorima, a kroz 84 profesionalna meča pobijeđivao je i susretao se s mnogobrojnim kultnim kickboksačima.

Poturak je svoju odluku javno obznanio putem Instagram profila. Dževad je priložio fotografiju koja sve govori, a navedeno je kako je u sportu od 1987. godine. Dževad je tada imao 10 godina, a profesionalni debi upisao je davne 2002. godine savladavši srpskog borca Nikolu Dimkovskog. U tekst objave na Instagramu, ''BH Machine'' napisao je samo:

''Dosta je...''

Poturak u svome rezimeu ima pobjede protiv boraca kao što su Daniel Ghita, Sergei Laščenko, Melvin Manhoef, Frank Munoz i mnogi drugi. Ulazio je Poturak u ring i s kickboxing veličinama kao što su Rico Verhoeven, Alistair Overeem, Ismael Londt, Mladen Brestovac itd.

Zadnji nastup Dževad Poturak odradio je u lipnju ove godine kada je jednoglasnom odlukom poražen od strane rumunjskog kickboksača Stefana Latescua. Dževad je prije toga bio u nizu od tri pobjede. Godinama je Poturak bio na glasu kao jedan od najboljih kickboksača u regiji, a sada sa 44 godine može mirno zaključiti vrlo uspješnu karijeru te posvetiti nekim drugim zanimacijama i hobijima u svom životu.

Linker
12. travanj 2024 03:23