UFC

Uroš Medić gušenjem u prvoj rundi izgubio je protiv Jalina Turnera

Uroš Medić
 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvi poraz u svojoj profesionalnoj MMA karijeri doživio je Srbin Uroš Medića na UFC 266 priredbi

Srpski borac Uroš Medić nažalost poražen je u svom drugom UFC nastupu. Bolji od srpskog borca lake kategorije bio je Jalin Turner koji ga je porazio submissionom (RNC) u prvoj rundi borbe. Poraz protiv Turnera ujedno je i prvi Medićev poraz u profesionalnoj MMA karijeri (7-1-0, 1-1 UFC).

Borci su poprilično aktivno i agresivno ušli u početak borbe, no nedugo nakon početka, Turner dolazi do rušenja. Završio je ''Tarantula'' u ''side controlu'', no prlikom pokušaja da pređe u full mount, Medić je uspješno zatvorio gard. Nisu se borci predugo zadržali u parteru, no povratak na noge nije prošao najbolje po Medića. Jako dobro radio je Turner u stojci te je zadao niz problema Urošu kojega je gađao u tijelo i glavu. Jedan od udaraca u tijelo posebno je uzdrmao Medića te je Turner namirisavši krv samo pojačao svoje napade. Pogodio je Jalin srpskog borca i nogom u u jetru, a u određenim trenucima činilo se kako bi Uroš mogao izgubiti tehničkim nokautom.

Serija udaraca koju je Turner zadao uzdrmanom Medića dovela je do toga da Uroš završi na koljenima, a Turner je uzeo njegova leđa. Brzo je ''Tarantula'' zaključao gušenje (RNC-om), a uzdrmani Medić nije imao šanse izvući se i obraniti od toga submissiona. Morao je srpski borac tapkati i Turner je došao do svoje treće pobjede zaredom.

Najavio je Jalin u razgovoru za BJPENN.com kako osjeća da će završiti Medića u prvoj rundi. Upravo to se i dogodilo, a 28-godišnjem srpskom borcu nadimka ''Doktor'' preostaje da utvrdi što je pošlo po krivu te se vrati jači i spremniji u idućem nastupu.

Linker
24. travanj 2024 07:27