K1 i Boks

Unuk Muhammada Alija nije uspio doći do nove pobjede: Zapeo je na iskusnom američkom boksaču

Danny Rosenberger (lijevo) i Nico Ali Walsh (desno)

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Nico Ali Walsh nije porazio svog protivnika, ali nije niti izgubio od njega

Na sinoćnjem boksačkom spektaklu koji se održao u Las Vegasu, a predvodili su ga Devin Haney i Vasyl Lomachenko, borio se i unuk Muhammada Alija, Nico Ali Walsh (8-0-1). Nakon osam pobjeda u prvih osam profesionalnih nastupa, Nico Ali Walsh nije uspio doći do pobjede i u 9. profesionalnom nastupu.

22-godišnji unuk Muhammada Alija boksao je protiv osjetno iskusnijeg sunarodnjaka Dannyja Rosenbergera (13-9-5). Rosenberger je prema Boxrecu 169. boksač svijeta u srednjoj kategoriji, dok je Nico Ali Walsh 168. Njihov međusobni obračun završio je neriješenim ishodom, a Rosenbergu je to peti neriješeni meč u karijeri. Radi se o svojevrsnom ‘‘magnetu‘‘ za neriješene ishode u boksu.

Nije Ali Walsh bio daleko niti od poraza. Sutkinja Lisa Giampa bodovala je meč u korist Rosenbergera (77-75), sudac Dave Moretti kao pobjednika vidio je Nicu Alija Walsha (77-75), a Glenn Feldman meč je bodovao remijem (76-76). Meč se održao na osam rundi.

Nico Ali Walsh pritiskao je svog protivnika velikim dijelom meča, ali Rosenberger je kvalitetno boksao pod takvim okolnostima dok je bio primoran kretati se unatrag. Imao je Rosenberger lijepih i konkretnih pogodaka, a uoči osme runde, Nico Ali Walsh dobio je naputak iz kuta da mora krenuti po pobjedu.

Unuk Muhammada Alija poslušao je savjet, ali nije ga uspio sprovesti u djelo unutar ringa. Napadao je Nico svog protivnika, Rosenberger se kvalitetno branio i na kraju je izvukao neriješen ishod.

Ali Walsh vjerojatno je trebao jedno ovakvo iskustvo koje će mu pomoći da s obje noge bude čvrsto na zemlji. Top Rank mu pažljivo bira protivnike i prvih osam je relativno lako porazio. Sada je naišao na nešto teži ispit, ali i dalje je ostao neporažen.

Teško je očekivati da će Nico Ali Walsh napraviti išta slično svome djedu koji je jedan od najvećih boksača u povijesti, ali lijepo je vidjeti da je Nico krenuo djedovim stopama i trudi se napraviti veliku boksačku karijeru.

Linker
25. travanj 2024 11:53