K1 i Boks

Uriah Hall brzo se vratio iz mirovine: Dogovorio je boksački meč protiv bivšeg NFL igrača

Uriah Hall

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
UFC-ov veteran nastupit će na priredbi koju predvode Jake Paul i Anderson Silva

Gotovo puna dva mjeseca prošla su otkako se uriah Hall povukao iz MMA-a. Nakon 28 profesionalnih nastupa (17-11-) i dva uzastopna poraza, 38-godišnji američki borac srednje kategorije odlučio je zaključiti karijeru.

‘‘S velikom tugom objavljujem da se povlačim iz najboljeg sporta na svijetu. Nedostajat će mi nevjerojatno UFC-ovo osoblje koje mi je postalo poput obitelji i svi mentori koje sam upoznao na ovom putovanju. UFC mi je dao najbolju priliku da izađem iz svoje zone komfora. Kroz sve ove godine, natjecao sam se protiv nekih od najboljih na svijetu, na najvišoj razini. Iako nisam postao svjetskim prvakom, neka od svojih najvećih postignuća ostvario sam u MMA-u, a to su suočavanje sa strahovima i bivanje prvakom u svakodnevnom životu‘‘, između ostalog napisao je Hall u svojoj objavi na Instagramu.

Nismo dugo morali čekati da Hall objavi svoj sljedeći korak, a ukoliko ste mislili da definitivno napušta borilački sport i profesionalno nastupanje, onda ste se prevarili. Naime, Hall će 29. listopada (10. mjesec) boksati na priredbi koju predvode Jake Paul i Anderson Silva.

Poznat je i Hallov protivnik u boksačkom meču predviđenom na četiri runde. Le‘Veon Bell bit će njegov protivnik, a radi se o bivšem igraču američkog nogometa koji je u NFL-u nastupao osam godina.

30-godišnji Bell u devetom mjesecu prošle godine odradio je egzibicijski boksački nastup, a u petoj rundi nokautirao je Adriana Petersona, također nekadašnjeg igrača američkog nogometa.

Hall i Bell borit će se u ‘‘catchweightu‘‘ do 195 ‘‘pounda‘‘ (88,45 kg). Tako se Uriah priključio sve većem broju MMA boraca koji prelaze u boks i nastupaju na ovakvim priredbama gdje boksaju protiv raznoraznih ‘‘celebrityja‘‘ i sportaša iz drugih sportova. Ovaj trend nezaustavljivo raste, a UFC-ovi veterani dodatno doprinose tome. Teško im je zamjeriti jer samo se žele dobro naplatiti u poznim godinama svoje karijere.

Linker
17. travanj 2024 01:16