UFC

Frankie Edgar oprostit će se od sporta u kultnoj dvorani: Poznat je i protivnik s kojim će se boriti

Frankie Edgar

 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Jedan od najdugovječnijih UFC-ovih boraca završit će karijeru na UFC 281 eventu

Mnogi MMA velikani povukli su se ove godine iz sporta, a sljedećeg mjeseca priključit će im se još jedna prava legenda. Frankie Edgar (24-10-1) će 12. studenog (11. mjesec) odraditi svoj posljednji nastup, a oprostit će se u Madison Square Gardenu u New Yorku.

Borac poput Edgara ne zaslužuje ništa manje od oproštaja u takvom kultnom zdanju. Podsjećamo, Edgar je nekoć bio prvak UFC-ove lake kategorije, a čak osam puta u karijeri osvajao je bonus za najbolju borbu večeri. On i Nate Diaz rekorderi su kad je bonus za najbolju borbu večeri u pitanju.

Več je neko vrijeme poznato da će se Edgar povući nakon sljedećeg nastupa, a osim lokacije i datuma, poznat je i protivnik protiv kojeg će odraditi svoj posljednji nastup. Chris Gutierrez (18-3-2, 6-1-1 UFC) dobio je čast sudjelovati u Edgarovom ‘‘posljednjem plesu‘‘, ali vjerojatno će gotovo svaki član publike u MSG-u navijati za Edgara.

31-godišnjeg Gutierreza to neće vjerojatno previše zabrinjavati, a u meču protiv Edgara tražit će četvrtu uzastopnu pobjedu. Chris je u 11. mjesecu 2018. godine debitirao pod okriljem UFC-a te je izgubio od Raonija Barcelosa. Uslijedile su tri uzastopne pobjede za Gutierreza, a zatim remi s Codyjem Durdenom i onda ponovno niz od tri uzastopna slavlja.

40-godišnji Edgar neće imati lak zadatak u svom posljednjem nastupu, ali dojam je da je UFC mogao bolje odraditi uparivanje za Edgarov oproštajni meč. Chris Gutierrez opasan je i gladan borac, ali trenutno nije veliko ime. Meč protiv nekog od veterana kao što su Dominick Cruz ili Raphael Assuncao bio bi puno smisleniji za Edgarov oproštaj, ali možda ti borci jednostavno nisu bili dostupni i voljni prihvatiti taj meč, na taj datum.

Linker
24. travanj 2024 19:20