K1 i Boks

Usyk i njegov tim uvjereni da Duboisove žalbe neće proći: ‘Imaju nula posto šanse da im to uspije‘

Oleksandr Usyk i Alexander Krassyuk

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Radi se o previše diskutabilnoj situaciji s puno nedorečenih varijabli na temelju kojih će se teško prvaku oduzeti pobjeda

Daniel Dubois i tim oko njega smatraju da su oni protekle subote trebali iz ringa izaći s pojasevima, odnosno da je udarac kojeg je Dubois u petoj rundi plasirao u Usykov donji dio tijela bio legalan. Nakon toga je Ukrajinac dobio pet minuta za odmor, a nakon što se prvak pridigao, počeo je kraj za Duboisa.

Bez obzira na taj udarac, Usyk je u ringu školovao Duboisa i pokazao se kao superiorniji boksač. Osim toga, službeni stav jest da je udarac bio ilegalan te su Usyk i njegov tim sigurni da su u pravu, te smatraju kako Duboisove žalbe nemaju nikakve šanse da prođu.

Duboisov promotor Frank Warren se ne slaže:

‘‘Ovo je boksački meč i udarci trebaju ići iznad pojasa, ali ovo nije bio nizak udarac. Ovo je nonsens, teški nonsens. Regulatorna tijela moraju narediti revanš. Dubois je pobijedio i to je tako trebalo biti. Uložit ćemo prigovor, to je sloboda‘‘, rekao je Warren nakon meča.

Usykov promotor Krassyuk smatra da mogu ulagati prigovor koliko god žele, ali da šanse nemaju:

‘‘Imaju nula posto ili čak negativno mogućnosti da uspiju‘‘, kratko je odgovorio Krassyuk na pitanje novinara Sky Sportsa o pregovoru kojeg će Dubois i njegov menadžment uložiti.

Kako god, Krassyuk je vjerojatno u pravu jer će se jako teško dogoditi da se meč sada okrene u ‘‘no contest‘‘. Radi se o previše diskutabilnoj situaciji s puno nedorečenih varijabli na temelju kojih će se teško prvaku oduzeti pobjeda. Osim toga, Usyk je u potpunosti školovao Duboisa u ringu te im je to jedina mogućnost da se poraz izbriše.

Linker
30. travanj 2024 08:48