Ostalo

Usyk pojasnio zašto Duboisov skriveni adut nije bio od pomoći: ‘On ne zna niti jednu moju tajnu‘

James Ali Bashir (lijevo) i Oleksandr Usyk (desno)

 Screenshot (youtube, Tnt Sports Boxing | Seconds Out)
Neporaženi ukrajinski boksač i svjetski prvak teške kategorije prokomentirao je svog bivšeg trenera

Jedno od ‘‘tajnih oružja‘‘ Daniela Duboisa u meču protiv Oleksandra Usyka trebao je biti poznati boksački trener koji se naknadno priključio Duboisovom kampu. Don Charles kao glavni Duboisov trener odlučio je pozvati Jamesa Alija Bashira da se pridruži njihovom timu, a s razlogom je to napravio.

James Ali Bashir otprilike tri godine trenirao je Oleksandra Usyka u profesionalnim vodama i trebao je otkriti sve Usykove slabosti. Dubois i njegov tim nadali su se iskoristiti te slabosti, ali 25-godišnji Britanac borbu je izgubio tehničkim nokautom u devetoj rundi.

Očito ni trener koji jako dobro poznaje Usyka nije bio dovoljan Duboisu da iznenadi neporaženog Ukrajinca, a u intervjuu za SecondsOut, Usyk je otkrio zašto Bashir zapravo nije mogao niti poslužiti kao ‘‘tajno oružje‘‘.

‘‘James Ali Bashir sjajna je osoba i dobar je čovjek. Ali on nije mogao otkriti Duboisu moje tajne, jer on ne zna niti jednu moju tajnu. Dugo smo radili zajedno, ali on me na osobnoj razini nije mogao ničemu naučiti. Nikada se nismo toliko zbližili i on me osobno ne poznaje. Zato on nije mogao otkriti nikakve tajne, jer on ih jednostavno ne zna. Reći ću vam tko je osoba koja me uistinu poznaje. Neću vam reći da je to moja majka, nego moja supruga. Ona zna tko sam.‘‘, rekao je Usyk.

Ukrajinac očito smatra da se on i Bashir nikada nisu postali toliko bliski da bi Bashir saznao njegove tajne. Naravno, boksački trener vjerovao je kako je uočio određene Usykove slabosti dok ga je trenirao, a to su zapravo ‘‘tajne‘‘ koje je trebao otkriti Duboisovom timu. Neki će pretpostaviti da se radi o udarcima u tijelo, ali na kraju krajeva, niti James Ali Bashir nije bio dovoljan da dovede Duboisa do pobjede nad Usykom.

Što se Ali Bashira tiče, radi se o treneru koji vam je vjerojatno poznat i kao nekadašnji trener hrvatske boksačice Ivane Habazin, a upravo njega je 2019. godine napao brat Claresse Shields, dan uoči meča između Shields i Habazin. James Ali Bashir tada je zadobio ozbiljne ozljede glave od kojih se dugo oporavljao, a napadač Artis Mack kasnije je osuđen na godinu dana zatvora.

Linker
27. travanj 2024 08:41